Gokhol in Bangkok stort als een kaartenhuis in elkaar, 18 Vietnamezen gearresteerd voor illegaal gokken

BANGKOK:- Medewerkers van de Immigratiedienst hebben een inval gedaan in een luxe huis in het Rama 9 district in Bangkok en hebben 18 Vietnamezen gearresteerd wegens het runnen van een gokwebsite.

De immigratiepolitie maakte gisteren op een persconferentie bekend dat ze erin geslaagd zijn een online gokbende, gerund door een Vietnamese investeerder, begin deze week op te rollen. Achttien Vietnamese verdachten waaronder tien mannen en acht vrouwen werden naar het politiebureau van Hua Mark gebracht.

De woordvoerder van de immigratiedienst verklaarde dat het onderzoek naar de bende begon na een tip van een plaatselijke bewoner. Volgens de klacht brandden de lichten in de woning dag en nacht en gedroegen de buitenlanders zich verdacht. Er woonden ruim twintig buitenlanders in het huis en verlieten zelden het huis.

De politie voerde verder onderzoek uit en hield het gedrag van elke buitenlander in het huis nauwlettend in de gaten totdat duidelijk werd dat zij een online gokplatform runden. Vervolgens vroegen ze een huiszoekingsbevel aan bij het Phrakanong Strafhof en vielen het huis binnen.

Volgens de politie werd de eerste verdieping van het huis omgebouwd tot een kantoor met ruim tien computers, terwijl de tweede verdieping als woonruimte werd gebruikt. De agenten namen tijdens de operatie 32 computers en ander gereedschap in beslag.

Alle Vietnamese verdachten gaven toe als beheerder voor de gokwebsite te hebben gewerkt. Zij waren verantwoordelijk voor het financieren van de accounts van elke gebruiker en het promoten van de gokwebsite. Ze werkten in ploegendiensten van 24 uur om de constante online beschikbaarheid van de gokwebsite te garanderen.

De Vietnamezen zeiden dat ze 20.000 baht per maand verdienden, evenals een commissie voor het uitnodigen van nieuwe gebruikers op de site. Sinds november vorig jaar zijn ze in het huis aan het werk.

Ze werden aangeklaagd op grond van artikel 12 van de Kansspelwet: het organiseren of promoten van gokken. De straf bedraagt ​​maximaal twee jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal 2.000 baht, of beide.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thairath

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!