Streptococcus Suis uitbraak in Noordoost-Thailand eist vijf levens van 82 geïnfecteerde patiënten

THAILAND:- Een uitbraak van Streptococcus Suis heeft tussen januari en maart van dit jaar de dood van vijf mensen in Thailand veroorzaakt, zo waarschuwde het Thaise bureau voor ziektepreventie en bestrijding.

In totaal bleken in de periode 82 patiënten besmet te zijn: alleen al door het Bureau voor ziektepreventie en -bestrijding in Regio 9 werden 22 patiënten gevonden ,14 in de provincie Nakhon Ratchasima, vier in de provincie Chaiyaphum, drie in de provincie Buri Ram en één in provincie Surin. De meeste patiënten waren 65 jaar en ouder, gevolgd door patiënten van 25-34 jaar en 35-44 jaar.

De medische dienst wijdt de uitbraak aan de consumptie van rauw varkensvlees en varkensbloed, die worden gebruikt in lokale Thaise gerechten, zoals Larb, Koi en Naem. Deze manier van consumeren is populair op sociale media, en sommige internetgebruikers beweerden rauw varkensvlees samen met alcohol te hebben geconsumeerd.

Degenen die besmet zijn met Streptococcus Suis kunnen koorts, hoofdpijn, verkoudheid, gehoorverlies, moeite met ademhalen, snelle hartslag, hypotensie, oogpijn, rode ogen of wazig zicht krijgen.

“De infectie brengt het risico met zich mee van permanent gehoorverlies”, zei de directeur van het kantoor, Taweechai Wisanuyothin. Hij voegde eraan toe dat de ziekte kan worden overgedragen via wonden, schaafwonden en bindvlies.

Hij adviseerde mensen om discreet varkensvlees te consumeren om besmetting met Streptococcus suis te voorkomen en gaf de volgende richtlijnen:
▪︎ Consumeer alleen gekookt varkensvlees op een temperatuur van meer dan 70 graden Celsius gedurende minimaal 10 minuten.
▪︎ Gebruik apart keukengerei voor het grillen en consumeren van varkensvlees.
▪︎ Vermijd het consumeren van rauw varkensvlees met alcohol.
▪︎ Koop varkensvlees bij betrouwbare bronnen.
▪︎ Mensen moeten strakke kleding dragen en hun wonden bedekken wanneer ze in contact komen met zieke varkens, en hun handen wassen nadat ze ermee in aanraking zijn gekomen.

Neem voor meer informatie contact op met de hotline van het Department of Disease Control: 1422

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thaise gezondheidsdienst 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!