Thailand verwacht meer dan 20.000 Chinese toeristen per dag nu het gratis visumprogramma begonnen is

BANGKOK:- De Vereniging van Thaise reisbureaus (ATTA) verwacht meer dan 20.000 Chinese aankomsten per dag, sinds gisteren nadat Thailand en China permanent afzien van de visumplicht voor hun burgers.

“Het vertrouwen van Chinese toeristen in reizen binnen Thailand is volledig hersteld”, zo verklaarde ATTA-president Khun Sisdivachr Cheewarattanaporn, daarbij verwijzend naar statistieken van Chinese aankomsten in de eerste twee maanden van 2024 van meer dan 1 miljoen mensen.

“De regering moet echter samen met particuliere partners de promotiecampagnes voor toerisme voortzetten om Chinese reisbureaus aan te trekken die groepsreizen en chartervluchten organiseren”, voegde hij eraan toe.

Sisdivachr hoopte dat het gratis visumbeleid ertoe zou bijdragen dat het aantal Chinese aankomsten het hele jaar door op ruim 20.000 per dag zou blijven, wat Thailand zou helpen de doelstelling te halen om 40 miljoen buitenlandse aankomsten te verwelkomen, wat ongeveer 2,3 biljoen baht aan inkomsten zou opleveren.

“De sleutel is om het vertrouwensniveau hoog te houden. De regering moet ervoor zorgen dat er geen negatief nieuws is dat het vertrouwen van toeristen in reizen naar Thailand zou kunnen verstoren, vooral als het gaat om de veiligheid van toeristen”, zei hij.

Hij verwees naar het nieuws van een Chinese toerist in Phuket die twee uur op een ambulance moest wachten nadat ze tijdens het parasailen op de grond was gevallen en haar been had gebroken. De toerist plaatste onlangs haar klacht op sociale media, die vervolgens viraal ging.

Thailand had in september vorig jaar voor het eerst een tijdelijke visumvrijstelling ingevoerd, te beginnen met bezoekers uit China en Kazachstan, gevolgd door India en Taiwan in november.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Tags:

2 gedachten aan “Thailand verwacht meer dan 20.000 Chinese toeristen per dag nu het gratis visumprogramma begonnen is”

  1. Heo willen ze dat regelen bij de inkomst Hal of vertrek hal.??

    Het was op 27/2 februari al een grote gaos bij vertrek uit Thailand.

    Te weinig loketten open ,ruim een uur moeten wachten…

    Wat moet een Chinees met een visa voor 90 dagen als hij /zij maar 10 vakantie dagen per jaar heeft???

    Nu graag de Europeanen een 90 dagen visum 🙏🙏🙏🙏🙏

    Weer wacnht 😰😰

    Gr Rob

  2. Als er een visum vrijheid voor Europa komt zullen Eurpeane massaal de winter in Europa ontvluchten, om naar de zon in Thailand te gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!