Noord-Thailand bereidt zich voor op grote zomerstormen; bewoners gewaarschuwd

PATTAYA:- De noordelijke regio’s van Thailand maken zich op voor zware zomerstormen, waarbij het Thais meteorologisch instituut waarschuwt voor hevige regenval, harde wind, hagel en mogelijke blikseminslagen. De inwoners wordt geadviseerd voorzorgsmaatregelen te nemen en open ruimtes te vermijden, aangezien de waarschuwing loopt van 2 maart tot 3 maart.

Deze  waarschuwing van het Thaise weerinstituut heeft de bovenste delen van Thailand in hoge staat van paraatheid gebracht nu het zomerstormsysteem heviger wordt. Vanaf vandaag bedekt een hogedruksysteem uit China de noordoostelijke regio en de Zuid-Chinese Zee. Dit, in combinatie met vochtige wind uit het zuiden en zuidoosten die vocht uit de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee trekt, veroorzaakt een hevige combinatie van warm weer en onweersbuien in de hogere regio’s van het land.

De omstandigheden zijn rijp voor zomerstormen die worden gekenmerkt door onweersbuien, sterke windstoten en af ​​en toe hagel, vooral in de lagere noordelijke, centrale en oostelijke regio’s, evenals in Bangkok en omgeving. 

De voorspelling suggereert dat deze stormen bijzonder hevig zouden kunnen zijn, wat de bewoners aanspoort voorzichtig te zijn. Mensen worden specifiek gewaarschuwd om open gebieden te vermijden en uit de buurt te blijven van grote bomen, zwakke gebouwen en reclameborden die zouden kunnen instorten, zo meldde het Thaise forum KhaoSod.

De agrarische gemeenschap is zeer alert, omdat de stormen een ernstige bedreiging vormen voor gewassen en vee. Boeren worden aangespoord om hun bestaansmiddelen voor te bereiden en te beschermen tegen mogelijke schade.

De impact van de storm zal naar verwachting in verschillende provincies voelbaar zijn. 
Vandaag, 2 maart, zullen de lagere noordelijke provincies Lampang, Phrae, Sukhothai, Tak en Kamphaeng Phet waarschijnlijk worden getroffen. 

De oostelijke provincies Nakhon Nayok, Prachin Buri, Chachoengsao en Chonburi, evenals de centrale provincies Uthai Thani, Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong, Saraburi, Ayutthaya, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Songkhram en Samut Sakhon, inclusief Bangkok en zijn voorsteden, bevinden zich ook in het pad van de storm.

Verwacht wordt dat de stormen morgen, 3 maart, zullen aanhouden in de oostelijke provincies Nakhon Nayok, Prachin Buri en Chachoengsao, en de centrale provincies Kanchanaburi en Ratchaburi.

Olleke Bolleke, uw weerbeer in Thailand
Bron: TMD 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!