Woedende bosbranden zorgen voor de sluiting van het Khao Phra Wihan National Park in Noordoost-Thailand 

SISAKET:- Bosbranden langs de grens tussen Thailand en Cambodja hebben chaos veroorzaakt, waardoor het Khao Phra Wihan National Park in de provincie Sisaket met dikke rook- en stofwolken is omgeven, waardoor het drie dagen gesloten is.

De inferno’s, die de flora en fauna van de regio, waaronder apen, vleermuizen en vogels, hebben aangetast, hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid over het toerisme en het natuurbehoud.

De gouverneur van Sisaket, Khun Anuphong Suksomnit, bezocht in de schemering Pha Mo E-Daeng, een torenhoge klif in het nationale park, om de verschrikkelijke rooksituatie te aanschouwen. Parkfunctionarissen, brandweerlieden, soldaten en grenspolitieagenten werden gemobiliseerd en uitgerust met waterscooters en essentiële uitrusting om de onstuitbare bosbranden te bestrijden.

Khun Anuphong bevestigde dat personeel en materieel van alle betrokken autoriteiten klaar zijn voor de operatie.

In een beslissende stap hebben de autoriteiten opdracht gegeven tot de tijdelijke sluiting van het Khao Phra Wihan Nationaal Park van vandaag tot en met zondag, zoals aangekondigd op de officiële Facebook-pagina van het park. Campings en overnachtingsmogelijkheden in de toeristische gebieden Pha Mo E-Daeng en Noen Nab Dao zijn gedurende deze tijd verboden terrein, meldt de Bangkok Post.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Siamrath

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!