De Cobra Gold oefening van 2024 is van start gegaan en brengt naast militaire trainingen ook een economische impuls naar Thailand

THAILAND:- Tienduizenden militairen uit meer dan 30 landen zijn naar Thailand afgedaald voor ‘Cobra Gold 2024’, een grootschalige gezamenlijke militaire oefening die gepland staat van 26 februari tot 8 maart. De herhaling van dit jaar markeert een terugkeer naar volledige activiteiten, nadat deze de afgelopen drie jaar waren teruggeschroefd vanwege de COVID-19-pandemie.

Volgens Khun Jirayu Houngsub, woordvoerder van het Ministerie van Defensie, zal bij de 43e Cobra Gold-oefening “Muay Thai”, de traditionele Thaise krijgskunst, in de trainingsoefeningen worden opgenomen als een middel om de Thaise zachte kracht te bevorderen.

Naast de militaire aspecten zal Cobra Gold 2024 naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de Thaise economie, vooral in toeristische hotspots zoals Pattaya, Jomtien, Bang Saray en andere locaties in de oostelijke provincies, waaronder Chonburi, Rayong, Lopburi en andere aangewezen gebieden.

“Cobra Gold dient niet alleen als een waardevol platform voor militaire training, maar ook voor het bevorderen van academische uitwisselingen, expertise en militaire technologie”, aldus Khun Jirayu. “De oefening versterkt ook het vermogen om rampenhulp te beheren en draagt ​​aanzienlijk bij aan de lokale economie door de uitgaven in de regio te stimuleren.”

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Pattaya News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!