Gezamenlijke amfibische oefeningen markeren vandaag de start van Cobra Gold oefeningen 2024

SATTAHIP:– De Amfibische en ondersteunende diensten hebben, in een demonstratie van gecombineerde maritieme bekwaamheid, het voortouw genomen bij een gezamenlijke amfibische oefening als onderdeel van Cobra Gold oefeningen.

Centraal bij het evenement stond de welkomstceremonie die werd uitgebreid tot de USS Somerset, een Amerikaans schip onder leiding van kapitein Michel C. Brandt, toen het zich bij de gezamenlijke trainingsinspanning voegde.

Het duurzame partnerschap tussen Thailand en de Verenigde Staten, vooral op militair gebied, stond tijdens de oefening centraal. Met een geschiedenis van robuuste samenwerking tussen verschillende militaire domeinen, dienen de gezamenlijke oefeningen, geïllustreerd door Cobra Gold, als een hoeksteen voor het verbeteren van de interoperabiliteit en het versterken van de banden tussen de strijdkrachten van beide naties.

Ter gelegenheid van de 43e editie van de gezamenlijke training was de recente oefening getuige van een ceremoniële ontvangst onder leiding van kapitein Poonlarp Thattathongkham, plaatsvervangend commandant van de amfibische en ondersteunende diensten, en commandant van de amfibische taskforce voor oefening Cobra Gold 24. 

Het welkom ontvouwde zich tegen de schilderachtige achtergrond van de Juk Samet-haven in Sattahip, provincie Chonburi, die het toneel vormt voor een dynamisch vertoon van maritieme samenwerking.

De gezamenlijke amfibische oefeningen onderstrepen de niet-aflatende inzet van de Thaise en Amerikaanse marinestrijdkrachten voor wederzijdse samenwerking, kennisuitwisseling en het versterken van maritieme capaciteiten. 

Terwijl militaire leiders en personeel uit beide landen schouder aan schouder stonden, toonde het evenement een standvastige toewijding aan gezamenlijke inspanningen gericht op het bevorderen van regionale veiligheid en stabiliteit.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TMN cable News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!