De VS en de Thaise marine hebben in Prachuap Khiri Khan met succes de naamplaat van de HTMS Sukhothai boven water gehaald

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Bij een gezamenlijke bergingsoperatie waarbij de Royal Thai Navy (RTN) en haar Amerikaanse tegenhanger betrokken zijn, is met succes de metalen naamplaat van de HTMS Sukhothai geborgen, een in de VS gebouwd korvet dat in december 2022 in de Golf van Thailand zonk.

De operatie, die donderdag begon voor de kust van de provincie Prachuap Khiri Khan, markeert een belangrijk moment in de pogingen om de omstandigheden rond het tragische zinken bloot te leggen.

De eerste pogingen om de naamplaat van het schip op donderdag te bergen, stuitten op uitdagingen als gevolg van de beperkte gebruiksduur onder water en de uitgebreide groei van zeepokken over de oppervlakken van het schip. Op vrijdag 23 februari resulteerde een tweede duik er echter in dat het naamplaatje door duikers werd geborgen.

De bergingsoperatie, die naar verwachting 19 dagen zal duren, heeft niet alleen tot doel militaire uitrusting en gevaarlijke materialen terug te vinden, maar ook voorwerpen van sentimentele waarde voor de marine en de families van degenen die verloren zijn gegaan. De operatie omvat gedetailleerd onderzoek van de binnen- en buitenkant van het schip, wat helpt bij het onderzoek naar de oorzaak van het zinken.

De Thaise regering had aanvankelijk 90 miljoen baht uitgetrokken voor de bergingsoperatie. Eerdere pogingen mislukten vanwege het gebrek aan gekwalificeerde bedrijven.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Hua Hin Today

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!