In Thailand kan je beter je negatieve ervaringen over je accommodatie niet aan de grote klok hangen, voor je het weet zit je achter de tralies 

TRAT:- Een Amerikaanse expat die in Thailand woonde, kreeg te maken met een ware nachtmerrie toen hij door zijn negatieve beoordeling op TripAdvisor in aanraking kwam met de wet.

Wesley Barnes raakte verwikkeld in een juridisch geschil nadat hij een weinig vleiende recensie had achtergelaten over het Sea View Resort op Koh Chang. Barnes’ aanvaring met de wet begon nadat hij het hotelpersoneel als onvriendelijk beschreef en hun gedrag vergeleek met moderne slavernij.

Het incident nam echter een onverwachte wending toen het resort besloot juridische stappen te ondernemen tegen Barnes, wat resulteerde in zijn korte verblijf in hechtenis en de dreiging van een gevangenisstraf van twee jaar.

Na een gespannen bemiddelingssessie onder toezicht van de lokale autoriteiten bereikten Barnes en het resort een akkoord, waardoor hij mogelijke gevangenisstraffen bespaarde. Kolonel Kitti Maleehuan, politiechef van Koh Chang, zei dat Barnes akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van het hotel en zich onder andere zou verontschuldigen bij het hotel en zijn personeel.

De overeenkomst roept Barnes ook op om zijn excuses aan te bieden aan de Thai Tourism Authority en de Amerikaanse ambassade in ruil voor zijn vrijheid. Als Barnes zich aan de afspraak houdt, heeft het hotel ermee ingestemd zijn klacht in te trekken, meldt de Times of Malta.

Maar te midden van het drama blijft de Thaise toeristenindustrie worstelen met de gevolgen van de pandemie. Lokale bewoners en expats maken van de gelegenheid gebruik om verlaten vakantiebestemmingen te verkennen, aangezien internationaal reizen beperkt blijft.

In deze context is het de moeite waard te melden dat de zuidelijke provincies van Thailand in het eerste kwartaal een stijging van de kamerinkomsten noteerden dankzij de langere verblijven van Europese bezoekers. Deze stijging komt ondanks het lagere aantal toeristen uit China. De kamerprijzen hebben een nieuw hoogtepunt bereikt en een record gevestigd.

Hotels in de provincie, vooral in Khao Lak, rekenen hogere kamerprijzen, variërend van 6.000 tot 10.000 baht per nacht, waarmee ze het gemiddelde van 5.000 baht in 2019, een piekjaar voor het toerisme in Thailand, zwaar overtreffen.

Bovendien wordt er, ondanks de verlengde vakantiedagen in Songkran, geen toename van het aantal buitenlandse reizen verwacht, voornamelijk als gevolg van de hoge vliegtarieven en het risico op deflatie. Deze beoordeling komt van reisbureaus die voorspellen dat de 21-daagse waterfestivalcampagne buitenlandse toeristen zal aantrekken in plaats van de binnenlandse markt.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

2 gedachten aan “In Thailand kan je beter je negatieve ervaringen over je accommodatie niet aan de grote klok hangen, voor je het weet zit je achter de tralies ”

  1. U schrijft:
    “Maar te midden van het drama blijft de Thaise toeristenindustrie worstelen met de gevolgen van de pandemie. Lokale bewoners en expats maken van de gelegenheid gebruik om verlaten vakantiebestemmingen te verkennen, aangezien internationaal reizen beperkt blijft.”

    Wat een onzin. De tourist sector draait op volle toeren en er is geen enkele beperking!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!