Chinese vrouw ontsnapt in Pattaya aan poging tot verkrachting en moord 

PATTAYA:- Een Chinese vrouw heeft bij de politie van Pattaya aangifte gedaan nadat ze erin slaagde te ontsnappen aan een Thaise man die haar probeerde te verkrachten en vermoorden in de buurt van een bos langs de weg naast de Siam Country Club in Pattaya. 

Het Chinese slachtoffer, de 29-jarige Meilin, en haar jongere broer, de 19-jarige Chen, kwam  gisteren naar het politiebureau van Nongprue om proces-verbaal te laten opmaken.

De wachtcommandant verklaarde dat de Meilin ontzettend bang leek en aanvankelijk verwarde informatie aan de politie verstrekte. Nadat ze gekalmeerd was, vertelde ze het incident met de hulp van een tolk. 

Volgens Meilin wilden zij en haar broer naar Walking Street in Pattaya en wachtten ze op het openbaar vervoer op Sattahip-Nakhon Ratchasima Road, ongeveer 10 kilometer verwijderd van de plaats van de poging tot verkrachting.

Vervolgens reden twee Thaise mannen hen op motorfietsen voorbij en boden hen een lift aan. Meilin zei dat zij en haar broer ermee instemden om met Thaise mannen mee te gaan en op aparte motorfietsen stapten. Helaas nam de Thaise motorrijder Meilin mee op een andere route.

De Thaise man stopte in een afgelegen gebied, dwong Meilin van de motorfiets en bond haar armen vast. De politie merkte tekenen op dat haar polsen vastgebonden waren. Hij probeerde haar te verkrachten, maar dat lukte niet. Gefrustreerd goot de man vervolgens benzine over Meilins lichaam en stak haar in brand om vervolgens snel weg te rijden.

De verdachte stal ook haar geld voordat hij vluchtte. Het totale verlies bedroeg ongeveer 86.000 baht, inclusief 15.000 yuan in contanten (76.000 baht) en 10.000 baht in contanten.

Meilin vertelde dat ze het touw bij haar pols verbrandde en uit het vuur wist te ontsnappen. Ze nam contact op met haar broer en deed later aangifte bij de politie.

De politie liet weten deze zaak aanvankelijk verdacht te vinden omdat er behalve de verwondingen aan haar polsen geen andere tekenen van strijd te zien waren. Haar kleren zagen er ook schoon uit, alsof er niets met haar was gebeurd.

Meilin liet de politie een video zien, opgenomen terwijl ze op de motor van de verdachte zat, waarin ze haar behoefte aan hulp en bezorgdheid over haar omgeleide route uitte.

Op de video droeg de verdachte een helm, een donkerblauw jasje met lange mouwen en motorhandschoenen. Hij droeg een rugzak voorop en gebruikte een zwarte Honda Wave 125. De motorfiets werd gezien terwijl hij op Huay Yai Road richting Sukhumvit Road reed.

Uit de video van Meilin bleek ook dat haar broer vóór haar op een andere motorfiets zat voordat de Thaise man van richting veranderde.

Nader onderzoek bracht de bezittingen van Meilin aan het licht, waaronder een verbrande broek, een paspoort en een hotelsleutelkaart, op 10 meter afstand van de plaats delict. Meilin legde uit dat ze naar die plek rende en zich omkleedde terwijl ze op haar broer wachtte.

Het bewijsmateriaal maakte de klacht van Meilin geloofwaardig. De politie heeft beveiligingscamera’s in de omgeving en in de omgeving gecontroleerd om de verdachte te identificeren. Ze slaagden erin de motorrijder te identificeren die Meilins broer naar Pattaya bracht, een 40-jarige man genaamd Mai. De politie vond in eerste instantie niets in zijn verklaring en liet Mai gaan.

Agenten meldden dat zij ook de identiteit van de tweede verdachte kenden en de man spoedig zouden dagvaarden voor verhoor.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!