Verkoopster van gefrituurde zijderupsen in Satun beweert dat haar omzet is verdubbeld na beoordeling als slechtste gefrituurde snack in Thailand

SATUN:- Een verkoopster van gefrituurde zijderupsen in de zuidelijke provincie Satun beschouwt de beoordeling van haar gerecht als het op een na slechtste gefrituurde gerecht ter wereld als een zegen en zeker niet als een vloek.

Khun Patcharee Thongprasom, die gefrituurde zijderupsen verkoopt op de zaterdagavondmarkt in Tambon Phiman in het hoofddistrict van Satun, zei dat nadat de beoordeling door de smaakatlas-website de krantenkoppen haalde in het koninkrijk en dat er daardoor meer klanten bij haar aan de verkoopkraam kwamen

Khun Patcharee zei dat ze eerder ongeveer 2 kilo gefrituurde zijderupsen op een avond verkocht, maar de verkoop verdubbelde tot 4 kg nadat de beoordeling breed werd opgepikt door de Thaise media.

Ze verkoopt de gefrituurde wormen voor 20 baht per lepel en een beschermheer bevestigde dat ze knapperig en smakelijk waren, en ook nog eens lekker roken.

Op 8 februari publiceerde de tasteatlat een lijst met “70 slechtst gewaardeerde gefrituurde gerechten ter wereld”.

Het beoordeelde de gefrituurde spin (A-ping) uit Cambodja als het slechtste gefrituurde gerecht ter wereld, met de gefrituurde zijderupsen uit Thailand op de tweede plaats.

“Eenmaal gebakken worden de zijderupsen knapperig en vettig, terwijl de smaak soms als licht bitter wordt omschreven. Hon mhai zijderupsen worden gewaardeerd omdat ze rijk zijn aan eiwitten en sommigen geloven dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben”, aldus de website

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Verkoopster van gefrituurde zijderupsen in Satun beweert dat haar omzet is verdubbeld na beoordeling als slechtste gefrituurde snack in Thailand”

  1. Of een gerecht goed of slecht is, is altijd gebasseerd op een persoonlijke mening.
    En de klant heeft te allen tijde gelijk. Dat de omzet van deze dame is verdubbeld, zegt genoeg. Blijkbaar vinden haar klanten de gefrituurde snack prima. En…hoe Kan een buitenlander bellen of een Thaise snack goed is of niet. Je vindt het lekker of niet….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!