De Koning van Thailand vereist geen wegafsluiting voor Koninklijke autocolonnes’

BANGKOK:- Zijne Majesteit de Koning van Thailand heeft al lang geleden dat de wegafsluitingen voor koninklijke colonnes  niet meer nodig zijn en heeft de politie geadviseerd om algemene voertuigen de wegen te laten delen met colonnes, aldus een woordvoerder van het Ministerie van Defensie.

Zijne Majesteit had eerder zijn zorgen over de gevolgen van koninklijke colonnes voor het publiek uitgesproken en daarom verzocht hij om het afschaffen van de hinderlijke wegafsluitingen, zo verklaarde admiraal Thanitpong Sirisawetsak na een bijeenkomst van de Defensieraad.

De koning heeft de Koninklijke Thaise Politie gevraagd om richtlijnen op te stellen voor een goede verkeersfacilitatie, waarbij rijstroken tegelijkertijd moesten worden aangewezen voor koninklijke autocolonnes en andere voertuigen, aldus de woordvoerder.

De Minister van Defensie, khun Sutin Klungsang zei dat de Defensieraad onlangs de controverse heeft besproken rond een incident van 4 februari waarbij twee politieke activisten toeterden en ruzie maakten met de politie die hen had tegengehouden tijdens een colonne voor Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Khun Sutin en zijn assistenten droegen donderdag paarse stropdassen. Hij zei dat ze morele steun wilden verlenen aan prinses Sirindhorn en moedigde alle Thais aan hetzelfde te doen

Paars is de kleur van zaterdag, de dag waarop de prinses werd geboren.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!