Het ziekenhuis van Hua Hin geeft een dringende waarschuwing af omdat de luchtkwaliteit in de provincie Prachuap Khiri Khan verslechtert

HUA HIN:- Het ziekenhuis van Hua Hin onthulde op facebook alarmerende statistieken over de huidige luchtvervuilingsniveaus die de provincie Prachuap Khiri Khan teisteren. 

De Air Quality Index (AQI) schoot om 08.00 uur omhoog naar een duizelingwekkende 196, waardoor de veiligheidsdrempel bijna werd verdubbeld. Gezondheidsdeskundigen benadrukken dat AQI-waarden boven de 100 ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Bovendien bedraagt ​​de concentratie gevaarlijke PM2,5-deeltjes een gevaarlijke 73,6 microgram per kubieke meter, ruim boven de veilige grens van 37,5 microgram per kubieke meter. Dit vormt een aanzienlijke bedreiging voor de gezondheid van de luchtwegen, omdat deeltjes diep in de longen en de bloedbaan kunnen infiltreren.

Het rapport van het ziekenhuis onderstreept een alarmerende opwaartse trend in de vervuilingsniveaus en dringt er bij zowel bewoners als bezoekers op aan onmiddellijk voorzorgsmaatregelen te nemen. Het dragen van maskers die stofdeeltjes kunnen filteren, wordt sterk aangeraden om de nadelige gevolgen van een slechte luchtkwaliteit te verzachten.

Deze waarschuwing komt te midden van de escalerende zorgen over luchtvervuiling in heel Thailand, wat aanleiding geeft tot dringende actie van lokale en nationale autoriteiten. Het is absoluut noodzakelijk dat het publiek op de hoogte blijft van luchtkwaliteitsrapporten uit betrouwbare bronnen en de nodige maatregelen neemt om hun welzijn te beschermen tijdens deze kritieke periode van verhoogde vervuiling, zo meldde Hua Hin Today.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!