Burgemeester van Pattaya steekt de helpende hand uit om 2 Thais-Schotse kinderen in erbarmelijke woonomgeving vooruit te helpen

PATTAYA:- In een hartverwarmend vertoon van medeleven reageerde burgemeester Poramet Ngampichet op een noodoproep betreffende een gezin van drie personen dat in erbarmelijke omstandigheden in Noord-Pattaya leeft. 

Het gezin, bestaande uit een moeder en haar twee half-Thaise, half-Schotse kinderen, werd aangetroffen tussen het opgehoopte afval, wat aanleiding gaf tot onmiddellijke actie van de autoriteiten.

Bij het betreden van de woning stonden de ambtenaren met open mond van ontzetting te kijken naar dit huishouden van Jan Steen. Het huis was totaal verwaarloosd, bedorven voedsel,schuimkommen en plastic serviesgoed, welke verspreid over de gang op de benedenverdieping lagen.

De 44-jarige moeder, khun Uraiwan Wattana alias  “Jam”  legde uit dat het afval zich in de loop van de tijd had opgehoopt terwijl zij en haar kinderen moeite hadden met het uitvoeren van huishoudelijke taken en het verwijderen van afval.

Ondanks dat ze financiële steun kregen van de vader van de kinderen in Schotland, werd het gezin geconfronteerd met uitdagingen, waaronder werkloosheid en gebrek aan onderwijs voor de kinderen. 

Khun Natthamon Kitdamrongkul, hoofd van de provinciale opvang voor kinderen en gezinnen, verzekerde snelle hulp voor het gezin, waarbij de nadruk lag op het beoordelen van het welzijn van de kinderen en het bieden van onderwijsmogelijkheden. 

Uit voorlopige evaluaties kwamen veelbelovende tekenen naar voren, zoals een goede gezondheid en de bereidheid om te leren, waardoor de aanvankelijke zorgen weggenomen werden.

Burgemeester Poramet herhaalde het engagement van de gemeente om te zorgen voor een schone en hygiënische leefomgeving voor alle inwoners. Hij benadrukte het belang van een snelle aanpak van het afvalprobleem en beloofde uitgebreide steun om de levenskwaliteit van het gezin te verbeteren, inclusief beoordelingen van het psychologische welzijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Burgemeester van Pattaya steekt de helpende hand uit om 2 Thais-Schotse kinderen in erbarmelijke woonomgeving vooruit te helpen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!