UPDATE | Het voorstel in Thailand tot opheffing van het middagverkoopverbod is afgewezen

BANGKOK:- Een regeringspanel heeft een voorstel afgewezen om het al lang bestaande verbod op de verkoop van alcoholische dranken tussen 14.00 en 17.00 uur op te heffen, omdat dit de volksgezondheid en veiligheid in gevaar zou brengen.

De Thaise Alcohol Dranken Bedrijfsvereniging had om de wijziging verzocht en zei dat deze in overeenstemming was met het plan van de regering om het toerisme te bevorderen.

Het kabinet had het voorstel doorgestuurd naar de Controlecommissie Alcoholische Dranken van het ministerie van Volksgezondheid, die donderdag een uitgebreide discussie heeft gehouden. Thongchai Keeratihattayakorn, hoofd van de afdeling Ziektebestrijding, die tevens secretaris is van de commissie.

Alle deelnemers – inclusief vertegenwoordigers van de ministeries van volksgezondheid, toerisme, binnenlandse zaken, financiën, sociale ontwikkeling en menselijke veiligheid – en andere deskundigen waren het erover eens dat het middagverkoopverbod gehandhaafd moet blijven, zei hij.

Het besluit van de commissie zal worden doorgestuurd naar de Nationale Alcoholbeleidscommissie, die komende maandag ti)eens de vergadering het laatste woord zal hebben.

“Als hij ermee instemt (om de verkoopuren alsnog te verlengen), zal hij de relevante wetten moeten veranderen”, zei hij. “Het ministerie heeft echter zijn standpunt over de bescherming van de gezondheid van de bevolking herhaald.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

3 gedachten aan “UPDATE | Het voorstel in Thailand tot opheffing van het middagverkoopverbod is afgewezen”

  1. Jaren geleden was er in Thailand een verbod op 0.0 bier.
    De bekende bierbrouwerijen steunden dit “beleid”.
    Heineken werd geboycot. Het zou slecht voor de gezondheid zijn!

    Het afwijzen tot opheffing van het middagverkoopverbod komt niet als een verrassing voor mij.
    We kunnen erom heendraaien……Veel beslissingen zijn zonder logica, conservatief met een sausje van corruptie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!