Thailand lanceert een nieuw ziektekostenverzekeringsprogramma voor toeristen

BANGKOK:- Buitenlandse toeristen zullen een medische dekking krijgen van maximaal 500.000 baht in geval van ongelukken in Thailand, en een compensatie van maximaal 1 miljoen baht in geval van overlijden in het kader van de nieuwe campagne van de regering om het vertrouwen van toeristen tijdens hun reis in Thailand te vergroten.

De campagne, een samenwerking tussen de ministeries van Toerisme en Sport en Volksgezondheid, heeft tot doel buitenlandse toeristen te verzekeren dat er goed voor hen wordt gezorgd terwijl ze in het koninkrijk zijn, zo verklaarde de  minister van Toerisme en Sport, khun Sudawan Wangsuphakijkosol,bij bij de lancering van de campagne.

Ze legde uit dat het doel van de campagne is om het positieve imago van Thailand als mondiale vakantiebestemming te versterken en zei dat het ministerie 50 miljoen baht opzij had gezet om het plan te financieren. Het geld zal afkomstig zijn uit de begroting van het ministerie voor noodkosten en zal worden gebruikt om buitenlandse toeristen van geval tot geval te compenseren tijdens hun reis in Thailand tussen 1 januari en 31 augustus van dit jaar, zei ze.

De maximale dekking bedraagt ​​1 miljoen baht per persoon bij overlijden en 300.000 baht per persoon bij blijvend orgaanverlies, gezichtsverlies of blijvende invaliditeit. Medische kosten worden gedekt voor het daadwerkelijk betaalde bedrag, maar niet meer dan 500.000 baht.

Toeristen komen niet in aanmerking voor de dekking als de incidenten het gevolg zijn van hun onzorgvuldigheid, hun intentie om deel te nemen aan illegale activiteiten of risicovol gedrag.

Om de dekking aan te vragen, kunnen buitenlanders met een toeristenvisum documenten indienen bij de provinciale bureaus voor toerisme en sport, of bij de toeristische hulpcentra op de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang. Aanvragen kunnen ook per post en e-mail worden ingediend.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Thailand lanceert een nieuw ziektekostenverzekeringsprogramma voor toeristen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!