WEERALARM | Thailand moet zich voorbereiden op een koufront en een zware moesson

PATTAYA:- Het Thais meteorologisch instituut, het TMD, heeft een waarschuwing voor zwaar weer afgegeven, omdat verschillende regio’s van het land worden getroffen door een sterk koufront en een sterke noordoostelijke moesson. 

De waarschuwing, die specifiek betrekking heeft op het bovenste deel van Thailand en de lagere Golf van Thailand, geeft aan dat het land te maken heeft met ongewoon onstabiele weerpatronen, resulterend in koelere tot koude temperaturen in het noorden en noordoosten en sterke moessoninvloeden in de zuidelijke regio.

Het hogedrukgebied uit China dat nu het bovenste deel van Thailand bedekt, heeft een daling van de temperatuur veroorzaakt, wat heeft geresulteerd in koel tot koud weer in de noordelijke en noordoostelijke regio’s. 

De centrale regio, inclusief Bangkok en omliggende gebieden, worden koeler, vooral in de ochtend.

Als reactie op de noordoostelijke moesson die de Golf van Thailand en het zuidelijke deel van het land bedekt, meldde de TMD dat de lagere Golf van Thailand sterke wind ervaart met golfhoogtes van 2 tot 3 meter. 

In gebieden waar onweersbuien voorkomen, worden golfhoogtes van ruim 3 meter verwacht. Dit heeft geleid tot een waarschuwing aan bewoners van de zuidelijke kustgebieden aan de oostkant om op te passen voor gevaarlijk hoge golven die tegen de kust slaan.

Het TMD dringt er bij het publiek op aan om op de hoogte te blijven van de laatste weerberichten en de informatie te volgen op zijn website of via zijn 24-uurs hotline-service. De laatste aankondiging werd deze dinsdagmorgen om 05.00 uur, en een verdere verklaring vandaag om 17.00 uur worden vrijgegeven.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!