Zal Thaksin Shinawatra binnenkort in aanmerking komen voor een vervroegde vrijlating? that’s The question!

PATTAYA:- Khun Paetongtarn Shinawatra, leider van de Pheu Thai-partij, is optimistisch over de mogelijkheid dat haar vader, de voormalige premier Thaksin Shinawatra, op 18 februari 2024 voorwaardelijk vrij zal komen. Deze verklaring volgde op informatie van een bron bij het Department of Corrections (DoC), die suggereerde dat Thaksin mogelijk voldoen aan de criteria voor bijzondere vervroegde vrijlating.

Khun Paetongtarn gaf echter wel aan dat ze niet zeker wist of haar vader op de lijst van potentiële kandidaten voor voorwaardelijke vrijlating stond. Speciale voorwaardelijke vrijlating wordt verleend aan gedetineerden die ouder zijn dan 70 jaar of aan een ernstige ziekte of handicap lijden nadat ze een derde van hun straf hebben uitgezeten.

De uiteindelijke beslissing ligt bij de minister van Justitie, die de lijst met kandidaten voor voorwaardelijke vrijlating zal beoordelen, zoals gerapporteerd door de bron. Khun Paetongtarn zei dat de minister van Justitie haar nog niet over de situatie had geïnformeerd.

Thaksin Shinawatra keerde in augustus 2023 na vijftien jaar ballingschap terug naar Thailand en werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens eerdere juridische overtredingen. Dit werd later bij koninklijke genade teruggebracht tot één jaar.

De minister van Justitie zei dat de lijst met kandidaten voor voorwaardelijke vrijlating naar verwachting maandag (12 februari 2024) bij het ministerie van Justitie zal aankomen. 

MAAR…… Thaksin blijft aangeklaagd wegens majesteitsschennis uit 2016, en een beslissing over mogelijke aanklachten ligt bij de procureur-generaal. Thaksin werd beschuldigd van het belasteren van de monarchie tijdens een bezoek aan Seoel in mei 2015.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!