Pattaya zal tijdens het komende Chinees nieuwjaar flink “rood” kleuren 

PATTAYA:- De kuststad Pattaya kijkt reikhalzend uit naar het komende Chinese Nieuwjaar, en er hangt een voelbare opwinding in de lucht. Ondanks de mondiale reisuitdagingen is Pattaya erin geslaagd zijn aantrekkingskracht als één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Thailand te behouden en bezoekers van heinde en verre aan te trekken. 

Nu één op de vijf Chinese toeristen grote belangstelling toont voor de festiviteiten in de stad, bereiden hoteliers en toeristenautoriteiten zich voor op een sterke stijging van de bezoekersaantallen.

Khun Patsanat Asawachaisophon, de directrice van het Grand Jomtien Palace Hotel, kondigde een aanzienlijke toename van het toerisme aan tijdens het Chinese Nieuwjaar van dit jaar, en benadrukte dat Pattaya een bestemming van wereldklasse blijft ondanks de wereldwijde reisproblemen.

Ze vertelde:  “Te midden van deze golf hebben vier- tot vijfsterrenhotels een opmerkelijke toestroom van Chinese toeristen gezien, die bekend staan ​​om hun bereidheid om luxe accommodaties en weelderige ervaringen uit te geven. Hoewel driesterrenhotels ook Chinese gasten accepteerden, was de vraag niet zo groot. Meestal kiezen deze rijke toeristen voor een luxe verblijf van gemiddeld twee nachten.

“De meerderheid van de Chinese bezoekers arriveert op Suvarnabhumi Airport en kiest er vaak voor om een ​​auto te huren om naar Pattaya te komen. Deze bevolkingsgroep heeft een hogere koopkracht, wat een positieve impact heeft op de toeristische economie van de stad. Hoewel groepsreizen in populariteit zijn afgenomen, is het aantal onafhankelijke Chinese reizigers dat het unieke aanbod van Pattaya wil verkennen dit jaar toegenomen.”

Khun Patsanat erkende dat Pattaya online concurreert, vooral omdat Chinese toeristen de prijzen zorgvuldig vergelijken voordat ze vertrekken. Ondanks het gebrek aan directe vluchten blijft Pattaya een gewilde bestemming, die bezoekers trekt met zijn diverse evenementen en attracties.

Tijdens Chinees Nieuwjaar behaalden hotels in Pattaya een indrukwekkend boekingspercentage van 80%, waarbij de centrale gebieden bijna volledig bezet waren. Dit succes heeft geleid tot een gevoel van opluchting en optimisme onder hotelexploitanten en positioneert Pattaya als een baken van hoop voor herstel van het internationale toerisme en duurzame groei in de komende jaren.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!