15 Vietnamezen op een cannabis-kwekerij in Phetchaburi gearresteerd 

PHETCHABURI: De provinciale politie in Phetchaburi heeft vijftien illegale Vietnamese arbeiders op een cannabisboerderij aangehouden.

De inval, geleid door Khun Jongruk Petchasen, districtshoofd van Tha Yang, in samenwerking met hoge politiefunctionarissen, was het hoogtepunt van de inspanningen om illegale arbeid en cannabisteelt in de regio aan te pakken.

De autoriteiten richtten zich op een cannabisplantage in het Tha Yang District, waar ze bijna tien cannabiskassen ontdekten, verspreid over een gebied van ongeveer 10 rai (ongeveer 4 hectare). Er werd een groot contingent buitenlandse arbeiders aangetroffen die zich bezighielden met het planten en onderhouden van cannabisplanten.

De operatie leidde tot de arrestatie van elf Vietnamese staatsburgers die op de locatie aan het werk waren zonder de benodigde werkvergunningen.

Daaropvolgende onderzoeken resulteerden in de arrestatie van nog eens vier personen uit een nabijgelegen huurhuis, waardoor het totale aantal gedetineerden op 15 kwam.

De politie nam ook 127 kilo geoogste en ongeoogste cannabistoppen en -bloemen in beslag, samen met kweekapparatuur, met een geschatte waarde van ruim 1 miljoen baht.

Alle aangehouden personen werden samen met de in beslag genomen voorwerpen overgebracht naar het politiebureau van Tha Mai Ruak voor verdere gerechtelijke procedures.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!