In Noord-Thailand werd tijdens een concert een doodkist ten toon gesteld om vechtpartijen tussen jongeren te voorkomen

KAMPHENG PHET:- De abt van de Wat Karuehabodisong in de provincie Kamphaeng Phet heet een opmerkelijke tactiek geïnitieerd, door een doodskist voor een concertpodium te plaatsen.

Opmerkelijk genoeg blijkt het effectief te zijn, aangezien geen enkel geweldsincident zich tot op de laatste dag van het evenement heeft voorgedaan.

De abt kwam tot deze opmerkelijke actie nadat tijdens andere concerten vechtpartijen tussen jongeren uitbraken, vaak met meerdere verwondingen tot gevolg.

De tempelbeurs werd gehouden om vrome discipelen de kans te geven respect te tonen voor het bewaarde lichaam van de voormalige abt Luangpu Wibunwachiratham, dat al meer dan 47 jaar de ontbinding heeft getrotseerd.

De overleden monnik wordt zeer vereerd en er wordt aangenomen dat zijn amuletten bescherming bieden aan de dragers. De tempelbeurs, die zes dagen lang werd gehouden van 31 januari tot en met 5 februari, bood culturele optredens en livemuziek van verschillende groepen waar bezoekers gratis van konden genieten. De afgelopen nachten waren er echter conflicten en geschillen, waarbij veel mensen gewond raakten.

De abt kwam op het idee om een ​​gewelddadige vechtpartij te stoppen door tieners een symbolische waarschuwing te geven. Voor het podium werden twee doodskisten geplaatst met de boodschap ‘De rustplaats voor een vechter, die vandaag stierf’, met als doel angst en afschrikking te zaaien onder degenen die getuige zijn van de spandoeken.

Deze maatregel werd dit jaar voor het eerst geïmplementeerd, met de hoop op positieve resultaten. Het is de bedoeling dat iedereen rustig en zonder verstoringen van het evenement kan genieten. 

Na afloop van het evenement was het duidelijk dat er geen geschillen waren onder de jongeren, wat erop wijst dat de doodskisten een aanzienlijke impact zouden kunnen hebben. 

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!