Crisis in Thailand | het bevolkingsaantal is de laatste 4 jaar met 500.000 inwoners geslonken 

BANGKOK:- De cijfers tot eind 2023 laten zien dat de Thaise bevolking binnen vier jaar met 506.320 mensen is afgenomen. Uit de nieuwe gegevens blijkt dat de vergrijzingscrisis er al is en een belangrijke reden is voor de afnemende groeicijfers van de Thaise economie. De komende decennia zal de situatie nog ernstiger worden.

Dit is officieel bekendgemaakt
De Thaise bevolking is de afgelopen vier jaar met ruim een ​​half miljoen mensen gekrompen. Daarna zullen de zaken nog veel erger worden. Dit is ongetwijfeld een echte crisis en de belangrijkste reden voor het gebrek aan economische groei in het land. 

Het stelt de overheid ook voor een groot aantal nieuwe uitdagingen. Deze crisis speelt zich niet in de toekomst af, maar in het hier en nu, aangezien het Koninkrijk momenteel jaarlijks 100.000 mensen verliest. Het is schokkend dat dit aantal blijft stijgen.

Thailand, bekend om zijn levendige cultuur en economische dynamiek, vooral in de dienstensector, gaat een sombere toekomst tegemoet. Het koninkrijk is begonnen aan een diepgaande demografische verschuiving die zijn sociale structuur en economische stabiliteit bedreigt.

Dit nieuws werd bevestigd door de laatste update van de Thaise bevolkingscijfers voor eind 2023. Het toont een zorgwekkende trend van afnemende bevolking. Dit heeft op zijn beurt ver-strekkende gevolgen voor de economische vooruitzichten van het land.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!