In Noordoost-Thailand zijn 110 miljoen jaar oude fossielen van dinosaurussen gevonden

KHON KAEN:- In het Nam Phong-district van deze noordoostelijke provincie is een nieuwe reeks dinosaurusfossielen gevonden die naar schatting 110 miljoen jaar oud zijn. Er wordt aangenomen dat ze behoren tot de sauropoden en spinosauriden.

Volgens het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft een team onder leiding van Sasa-On Khansubha, een paleontoloog van het Sirindhorn Dinosaur Museum, en functionarissen van het Afdeling Natuurlijke Hulpbronnen Regio 2 (Khon Kaen) een eerste onderzoek uitgevoerd naar fossiele vindplaatsen in tambon Muang Wan. , die nu zijn omheind om ervoor te zorgen dat dorpelingen de locaties niet beschadigen.

Het eerste onderzoek begon op 31 januari nadat Chaowalit Boonchai, een dorpeling, over een van de fossielen op zijn Facebook-account had gepost. Hij heeft ook de autoriteiten op de hoogte gebracht.

Khun Sasa-On zei dat de fossielen, die minstens 100 tot 110 miljoen jaar oud zijn, werden ontdekt met een opgravingsspoor in een fijne zandsteenlaag van de Khok Kruat-formatie, een van de rotsformaties die behoren tot de stratigrafische groep van Khorat.

De fossielen zijn de ruggengraat van een sauropode, een herbivoor met lange nek die leefde in het late Trias tot het late Krijt, en de tanden van een spinosauriër, een visetende dinosaurus die in het Krijt leefde.

Khun Sasa-On zei dat het dinosaurusmuseum de fossielen heeft verzameld voor elementaire conservering en een aantal naar het gemeentehuis van Muang Wan heeft gestuurd om daar in de tentoonstelling te worden tentoongesteld.

Deze ontdekking wordt beschouwd als een nationale schat omdat deze niet alleen verwijst naar de manier waarop dinosauriërs leefden, maar ook naar de vorming van oude rivieren. Omdat de zandsteen gaten in het oppervlak had, kan het in de toekomst worden ontwikkeld tot een kleine geologische vindplaats, aldus Khun Sasa-On.

Olleke Bollele in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!