De slotceremonie van het “Amazing Muay Thai World Festival 2024” in Hua Hin oogst lof van de premier van Thailand

HUA HIN:- Het Amazing Muay Thai World Festival 2024 sloot zijn festiviteiten gisteravond spectaculair af in het Rajabhakti Park in Hua Hin. Premier Srettha Thavisin, geflankeerd door vice-premier Anutin Charnvirakul, minister van Defensie Sutin Klungsang, minister van Cultuur Itthiphol Kunplome, en minister van Toerisme en Sport Phiphat Ratchakitprakarn, leidde de slotceremonie en vestigde de aandacht en lofbetuigingen voor de levendige vertoon van Thaise vechtsporten.

De ceremonie begon om 17.30 uur en zag de samenkomst van meer dan 5.000 aanwezigen, waaronder meer dan 3.000 militairen die deelnamen aan een optreden, evenals vechters van de King Taksin Boxing Association, en het grote publiek. 

Het evenement was een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Thailand en zijn koningen, met kransleggingsceremonies ter ere van de beelden van de zeven koningen van Siam en een eerbetoon aan koning Taksin de Grote en de huidige koning.

Het hoogtepunt van de avond was een reeks optredens die de essentie van Muay Thai samenvatten, van de historische wortels in de Siamese vechtsporten tot de status ervan als gekoesterd cultureel erfgoed.

De kunst van het eerbetoon brengen door middel van dans, Muay Thai-technieken ”, betoverde het publiek, met als hoogtepunt een grootse drone-lichtshow met meer dan 700 drones en een vuurwerkshow, die de betekenis en pracht van het evenement illustreerde.

Naast de ceremoniële aspecten omvatte het festival ook lokale bokswedstrijden, sponsorstands en de verkoop van OTOP-artikelen (One Tambon One Product) en souvenirs uit de provincie Prachuap Khiri Khan, wat de betrokkenheid van de gemeenschap en lokaal ondernemerschap bevorderde.

De regering heeft 6 februari uitgeroepen tot de nationale ‘Muay Thai-dag’, in lijn met de kroningsdag van koning Taksin de Grote, een dag gewijd aan het behoud en het doorgeven van de kunst van Muay Thai aan toekomstige generaties. Dit initiatief onderstreept de rol van Muay Thai, niet alleen als sport, maar ook als een cruciaal onderdeel van de Thaise culturele identiteit en traditie.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!