Gemeentebestuur van Hua Hin onthult meer details over de renovatie van de Chatchai-markt

HUA HIN:-Ambtenaren van de gemeente Hua Hin hebben meer plannen onthuld over de renovatie van de iconische Chatchai-markt. De aankondiging werd deze week gedaan tijdens een bijeenkomst, geleid door de khun Nopporn Wutthikul, de burgemeester van Hua Hin, in aanwezigheid van sleutelfiguren uit de gemeente en lokale ondernemers.

Het besluit om de markt te upgraden is gericht op het verbeteren van de winkelervaring en het waarborgen van hygiënische normen en volgt op een eerdere sessie waarbij de mening van de marktkooplui werd gevraagd.

De upgrade omvat een uitgebreid herontwerp van de marktindeling door het gemeentelijk ingenieursbureau, waarbij de nadruk ligt op de organisatie van de verkoopruimtes en de algemene marktontwikkeling.

Volgens het nieuwe plan zal Chatchai Market in totaal 44 kraampjes bevatten, elk met een afmeting van 2×2 meter, gewijd aan de verkoop van voedselproducten, souvenirs en lokale producten.

Naast de commerciële ruimtes zal de renovatie gescheiden toiletten introduceren, afwaszones, eetgedeeltes en een vernieuwd elektrisch systeem, compleet met cameratoezicht, waardoor een veiligere en beter georganiseerde omgeving voor zowel verkopers als winkelend publiek wordt bevorderd.

Om het probleem van de verkeersopstoppingen rond het marktgebied aan te pakken, heeft de gemeente een nieuw verkeersorganisatieplan opgesteld in overeenstemming met de parkeerverordening van de gemeente Hua Hin uit 2023.

Er zal een aangewezen parkeerzone worden ingesteld langs Dechanuchit Road, die zich uitstrekt van de kruising met Phra Pok Klao Road tot Petchkasem Road nabij de ingang van Hua Hin Soi 72. 

De ondernemers zijn aangespoord om de netheid en ordelijkheid van hun kraampjes te behouden en ervoor te zorgen dat ze de winkel- en wandelpaden van het publiek niet hinderen.

De gemeente zal aan alle ondernemers een bekendmaking en naleving van deze richtlijnen sturen. Ambtenaren hebben gewaarschuwd dat elke overtreding van deze normen zal leiden tot noodzakelijke organisatorische maatregelen om de situatie recht te zetten.

Dit renovatieproject maakt deel uit van een inspanning van de gemeente Hua Hin om de Chatchai-markt, een geliefde bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen, te moderniseren en een verbeterde en hygiënische winkelervaring te beloven die aansluit bij de hedendaagse normen en verwachtingen.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!