Thailand zal tijdens het Chinees Nieuwjaar overspoeld worden met 2.3 miljoen Chinezen 

PATTAYA:- De Thaise nationale media kwam met de mededeling dat de directeur van luchthaven Suvarnabhumi, Khun Kittipong Kittikachorn, verwachtte dat het aantal toeristen tijdens het Chinese Nieuwjaarsfestival tussen 4 en 16 februari 2024 tot 2,366,940 zou oplopen.

Het aantal omvatte respectievelijk 1,949,564 en 417,376 internationale en binnenlandse vluchten, oftewel 32.73% meer vergeleken met de vorige viering van het Chinese Nieuwjaar. Er werd geschat dat er 12,883 vluchten zouden zijn, verdeeld in internationale en binnenlandse vluchten van respectievelijk 9,878 en 3,005 of 19.99% hoger vergeleken met het voorgaande jaar.

In reactie op het beleid van het Thaise ministerie van Transport “Gemakkelijk en veilig vervoer, goede service” verklaarde directeur Kittipong dat Suvarnabhumi Airport Chinese tolken had ingehuurd om de overheid en luchtvaartmaatschappijen te ondersteunen.

Suvarnabhumi Airport heeft ook aan alle passagiers bekendgemaakt over de Common Use Self Service (CUSS), een systeem voor zelf inchecken, en Common Use Bag Drop (CUBD), een systeem voor het laden van zelfbagage, voegde de directeur van Suvarnabhumi toe.

Om inkomende toeristen verder te faciliteren, is er een applicatie genaamd SAWASDEE van AOT die informatie biedt over de diensten op Suvarnabhumi Airport. 

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zouden grote aantallen incheckbalies beschikbaar hebben om aan de vraag van de groeiende toeristen te voldoen en passagiers kunnen hun bagage tot vier uur van tevoren inladen, merkte de directeur van Suvarnabhumi op.

Alle passagiers kunnen ervoor kiezen om op verschillende manieren gebruik te maken van het openbaar vervoer dat verbonden is met de luchthaven Suvarnabhumi, zoals taxi’s, Airport Rail Links, bussen en privélimousines op de luchthaven, aldus de directeur van Suvarnabhumi.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!