De luchtkwaliteit in januari va. Chiang Mai is enorm verbeterd ten opzichte van vorig jaar

CHIANG MAI:- De lokale bevolking van Chiang Mai prijzen zich gelukkig, aangezien er slechts 67 hotspots zijn gedetecteerd door satellietbeelden, een daling van 83% vergeleken met de 395 hotspots die in januari vorig jaar werden geregistreerd.

De vice-gouverneur van Chiang Mai, Khun Thossapol Phuanudom, verklaarde dat de algehele luchtkwaliteit in de noordelijke provincie aan het verbeteren was, zoals blijkt uit de daling van 16,78% jaar-op-jaar in het aantal patiënten met luchtwegaandoeningen.

Hij zei dat de PM2,5-niveaus in de provincie in januari alleen op 25 januari de veiligheidsnorm hadden overschreden, met 37,9 microgram per kubieke meter, terwijl op de andere dagen de luchtkwaliteit binnen de veiligheidslimiet van minder dan 37,5 µg/m3 lag. een 24-uursgemiddelde.

Dit draagt ​​bij aan een verbetering van 95% in de algehele luchtkwaliteit ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar, voegde hij eraan toe.

Als dichtstbevolkte provincie en economisch centrum van de noordelijke regio kampt Chiang Mai al enkele jaren met luchtvervuiling. De grootste bronnen van de vervuiling zijn onder meer de emissies van fabrieken en verkeer, evenals de verbranding van landbouwafval, zowel in Thailand als in de buurlanden. Deze branden, evenals bosbranden, kunnen door satellieten als hotspots worden gedetecteerd.

Het provinciale bestuur van Chiang Mai heeft van 1 januari tot 30 april een verbod uitgevaardigd op het zonder toestemming verbranden van landbouwafval.

Boeren moeten nu toestemming vragen aan het districtskantoor voordat ze hun struikgewas mogen verbranden. Zodra toestemming is verkregen, zal de verbranding moeten worden gemeld en gemonitord via een applicatie genaamd FireD.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!