Een buitenlander die in Bangkok om geld bedelde, zet de autoriteiten ertoe om een diepgaand onderzoek in te stellen 

BANGKOK:- Gisteren trok Khun  Varawut Silpa-archa, de minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid (SDHS), publiekelijk aan de bel met een klacht over een buitenlander in olifantenbroek bij het Mo Chit BTS-station, in Bangkok om geld vroeg.

Als reactie op de klacht heeft het opvolging’s centrum voor van het welzijnsbeheer van SDHS het gerapporteerde gebied onderzocht, maar de ongeïdentificeerde buitenlander was nergens te bekennen.

Na onderzoek vertelden Thaise  verkopers op het Mo Chit BTS-station naar verluidt de SDHS-functionarissen dat de buitenlander om geld had gevraagd met een bericht dat hij een vliegticket nodig had om naar huis terug te keren. 

Doneer alstublieft 20 baht, bedankt.

De buitenlander was al een paar dagen op het Mo Chit BTS-station en elke keer waarschuwden gemeentelijke ambtenaren van Bangkok hem om te stoppen met het vragen om geld, zeiden de getuigen tegen de SDHS-functionarissen.

De SDHS-functionarissen verzochten immigratieambtenaren en relevante instanties echter om verder onderzoek uit te voeren. 

Verder werden er in de omgeving enkele Thaise personen aangetroffen die naar verluidt om geld vroegen. De SDHS-functionarissen begeleidden hen naar de SDHS-afdeling voor verdere verwerking volgens de Beggar Control Act 2016.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!