De hoofdabt van Prachuap Khiri Khan ‘remt’ de rijdende monniken af

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De hoofdabt van Prachuap Khiri Khan, Phra Rajaratnavisudhis, heeft het verbod voor monniken en nieuwelingen opnieuw herhaalt om op de openbare weg auto’s en motorfietsen te besturen, waarbij alleen in noodsituaties toestemming wordt verleend.

De aankondiging werd gedaan tijdens de maandelijkse bijeenkomst van hoofden van overheidsdepartementen in Prachuap Khiri Khan, welke gistermiddag werd gehouden.

Phra Rajaratnavisudhis, die tevens abt van Wat Kui Buri is, besprak de kwestie als onderdeel van zijn toespraak en benadrukte de ongepastheid van monniken die zich met dergelijke activiteiten bezighouden.

Het standpunt komt voort uit een resolutie uit 2020 van de Hoge Raad van Sangha, waarin de Koninklijke Thaise Politie de opdracht kreeg toezicht te houden op de naleving van deze regel door monniken en nieuwelingen, en hen in dit opzicht als gewone burgers te behandelen.

Ondanks het bestaande verbod zijn er gevallen gemeld waarin monniken een rijbewijs verkregen, wat heeft geleid tot de weigering van sommige provinciale transportbureaus om deze rijbewijzen af ​​te geven vanwege bezorgdheid over fatsoen en mogelijke juridische conflicten. 

De bezorgdheid strekt zich ook uit tot de mogelijkheid van schendingen van de monastieke discipline, inclusief het risico op het veroorzaken van ongelukken die kunnen resulteren in verwondingen of dodelijke slachtoffers.

Om deze kwesties alomvattend aan te pakken, omvat de resolutie een direct verbod voor monniken en nieuwelingen op het besturen van auto’s en motorfietsen, het verkrijgen van een rijbewijs en alle acties die dergelijk gedrag zouden kunnen vergemakkelijken.

Er worden uitzonderingen gemaakt voor het rijden binnen het tempelterrein, voor tempelaangelegenheden of in ernstige noodsituaties, zoals de dringende noodzaak om een ​​zieke monnik of novice naar een ziekenhuis te vervoeren.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Tags:

Eén gedachte over “De hoofdabt van Prachuap Khiri Khan ‘remt’ de rijdende monniken af”

  1. Hier in het district heeft de hoofdmonnik een auto met zwaailichten.
    Soort van boa-monnik, als er iets te doen is gaat hij met de zwaailampen begeleiding geven.
    Sommige mensen blijven altijd kind.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!