Minister van buitenlandse Zaken Thailand blijft op het standpunt staan om leden vqn de Russische band Bi-2 te deporteren 

BANGKOK:- De minister van buitenlandse zaken, Khun Parnpree Bahiddha-Nukara heeft de oproepen van mensenrechtenorganisaties van de hand gewezen  om de Russisch-Wit-Russische band Bi-2 niet te deporteren, en blijft op het standpunt staan, dat als ze de Thaise wet hebben overtreden, ze gedeporteerd moeten worden.

Hij voegde eraan toe dat de Nationale Veiligheidsraad de zaak controleerde om erachter te komen welke nationaliteit de bandleden hadden, zodat ze naar hun respectievelijke landen konden worden gedeporteerd.

“Zodra de NSC erachter komt wie ze zijn en welke nationaliteit ze hebben, zal de regering ze terug naar hun land te deporteren”, zei Parnpree.

“We moeten wachten tot de NSC eerst de controle heeft afgerond, en zodra dat is gebeurd, kan het [deportatie]proces onmiddellijk beginnen.”

Zeven leden van de Russisch-Wit-Russische rockband Bi-2 werden op 24 januari door de Thaise immigratieautoriteiten in Phuket gearresteerd wegens optreden zonder werkvergunning.

De rockgroep Bi-2 staat bekend om zijn anti-oorlogshouding en kritiek op de Russische regering, wat ertoe heeft geleid dat ze in Rusland als ‘buitenlandse agenten’ worden bestempeld. Als gevolg hiervan waarschuwde Human Rights Watch dat ze in groot gevaar zouden kunnen verkeren als ze terug naar Rusland worden gedeporteerd.

Khun Sunai Phasuk, adviseur van Human Rights Watch in Thailand, vertelde BBC Thai dat als de Bi-2-bandleden zouden worden gedeporteerd, dit de eerste flagrante schending van de mensenrechten zou zijn die door de regering van Srettha Thavisin zou worden veroorzaakt.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

2 gedachten aan “Minister van buitenlandse Zaken Thailand blijft op het standpunt staan om leden vqn de Russische band Bi-2 te deporteren ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!