Hoofdcommissaris in Noordoost-Thailand aangeklaagd wegens verkrachting van een studentje

YASOTHON:- Een politiecommandant in de noordoostelijke provincie Yasothon is beschuldigd van het verkrachten van een student nadat hij haar arresteerde omdat ze zonder helm en rijbewijs op de motor naar school reed.

De verdachte, die werkzaam op het districtsbureau van Patiew is, heeft de zedendelict bekend, zo maakte kolonel Sanit Chaiyasathit, plv. commandant van de provinciale politie van Yasothon bekend.

De naam van de commissaris die inmiddels bij de politie is ontslagen, werd niet vrijgegeven. Naast verkrachting wordt hij ook beschuldigd van het scheiden van een minderjarige van haar wettelijke voogden.

Het onderzoek naar de zaak volgde op een online klacht van een vrouw die beweerde dat haar dochter, een leerling van graad 11, was verkracht nadat ze zich geen boete kon betalen nadat ze was gearresteerd wegens het overtreden van verkeerswet.

De klagende moeder zei, dat de agent aanvankelijk een boete van 2.000 baht van haar dochter had geeist, maar omdat het meisje geen geld had, werd ze in plaats daarvan maar even verkracht.

De studente is nog steeds getraumatiseerd en haar moeder moest haar voortdurend troosten, zo vertelde de meelevende  kolonel Sanit. Hij verontschuldigde zich voor het incident en zei dat de verdachte ex-politieagent in afwachting van verdere juridische stappen zou worden vastgehouden in de provinciale rechtbank van Yasothon.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!