Premier van Thailand hoopt op hervatting van de panda-diplomatie

CHIANG MAI:- De dierentuin van Chiang Mai is klaar om een ​​nieuwe groep panda’s te verwelkomen nu China opnieuw zijn lieve “goodwill-ambassadeurs” naar Thailand gaat sturen, zo maakte dierentuindirecteur Wuttichai Muangman in een recente verklaring bekend.

Het ‘Panda Diplomacy’-initiatief werd gelanceerd door premier Srettha Thavisin tijdens zijn gesprekken met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi op j.l.maandag 29 januari 2024. De twee leiders kwamen bijeen in Bangkok om verschillende kwesties te bespreken, waaronder economische samenwerking, promotie van toerisme en andere bilaterale zaken.

In een commentaar op Srettha, die tevens minister van Financiën is, zei dat hij de kwestie bij Wang had aangekaart. Vervolgens beloofde hij dat de dierentuin van Chiang Mai in de nabije toekomst weer panda’s zou ontvangen.

De dierentuin van Chiang Mai heeft in het verleden succesvol met succes de drie reuzenpanda’s – Chuang Chuang, Lin Hui en haar dochter Lin Ping mogen verzorgen, en vormde jarenlang de belangrijkste attractie in deze dierentuin.

De panda’s werden in 2003 in bruikleen van het Conservatie- en onderzoekscentrum voor reuzenpanda’s in Wolong, China, naar Chiang Mai gebracht.

Ondanks de tragische dood van Chuang Chuang in 2019 en Lin Hui in 2023, zei dierentuindirecteur Wuttichai Muangman dat de dierentuin van Chiang Mai een lange geschiedenis van pandazorg heeft. Hij benadrukte de nauwe samenwerking met de Chinese autoriteiten gedurende bijna twintig jaar. 

De dierentuin is van plan het leefgebied voor de nieuwe panda’s te verbeteren en zal daaraan werken zodra de overheid groen licht geeft. 

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!