Heel soms gaat wel eens iets fout met de routeplanner in Thailand en bungel je tussen hemel en aarde

PHRAE:- Een Thaise vrouw die volledig op haar GPS vertrouwde om de weg te vinden naar het huis van een vriendin in de provincie Phrae, kwam zondag met haar auto op een kleine voetgangershangbrug over een rivier terecht.

Ze ontsnapte ternauwernood aan een tragedie toen de planken van de houten brug braken onder het gewicht van haar auto en haar linkerwiel vast kwam te zitten. Ze stapte onmiddellijk uit het voertuig en zocht hulp bij mensen in de buurt.

Politie en een reddingsteam gebruikten tractoren om de auto terug naar de oever te trekken. De 120 meter lange brug over de Yom-rivier verbindt twee dorpen in Tambon Wiang Thong in het district Sung Men.

De chauffeuse, wiens naam niet werd vermeld, zei dat ze uit het district Nong Muang Khai kwam en op bezoek was bij haar vriendin in Sung Men. ​“Ik ben nog nooit in Wiang Thong geweest. Mijn vriendin liet me op het GPS-systeem een ​​plek zien waar ik de zogenaamde Wiang Thong-brug moet oversteken om mijn bestemming te bereiken”, zei ze.

Ze volgde eenvoudigweg de instructies van het GPS-systeem. Ze zag geen betonnen brug op ongeveer 40 meter afstand. ​“Daarom kwam ik vast te zitten op de brug. ‘Ik wist niet dat er een nieuwe brug was gebouwd vlakbij de oude brug die alleen door voetgangers werd gebruikt’, legde ze uit.

Ze wil dat er borden worden geplaatst die aangeven dat de oude brug alleen voor voetgangers is en dat er in de buurt een nieuwe brug voor voertuigen is.

Een dorpeling die getuige was van het incident zei dat hij de auto pas zag toen deze al vastzat op de brug, en voegde eraan toe: “Deze houten brug is zo’n 40 jaar geleden gebouwd en alleen mensen en driewielers kunnen er gebruik van maken.”

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!