Het Songkran festival in Thailand moet dit jaar het allergrootste in de geschiedenis worden, waarbij de economie een flinke boost krijgt

BANGKOK:- De regeringscampagne ‘Maha Songkran World Water Festival 2024’ zou tot 35 miljard baht voor de economie kunnen opleveren, zo meent het Soft Power Committee.

Dr. Suraphong Suebwonglee, lid van het nationale “Soft Power” committee, vertelde de verslaggevers dat, afgaande op de toename van het aantal toeristen in de afgelopen twintig dagen, het Songkran-evenement succesvol zou moeten zijn.

De ervaren politicus zei dat de details van het evenement zijn afgerond en ter goedkeuring zijn voorgelegd aan het National “Soft Power” committee.

Hij gelooft dat het evenement een financiering van ongeveer 270 miljoen baht zal vergen, en de commissie is bezig om de financiering aan te vragen bij het Begrotingsbureau.

“Het evenement zal zeker plaatsvinden”, verklaarde hij zelfverzekerd, waarbij hij uitlegde dat de gevraagde 270 miljoen baht relevante activiteiten in Bangkok en andere provincies zal dekken, evenals internationale reclame.

In een Facebook-bericht van 1 december zei Paetongtarn Shinawatra dat het Maha Songkran World Water Festival 2024 de hele maand april zal duren en tot doel heeft de positie van Thailand in de top 10 van mondiale bestemmingen te verstevigen.

Een week na het Facebook-bericht vertelde Paetongtarn, de jongste dochter van Thaksin Shinawatra, patriarch van de regerende Pheu Thai Partij, aan verslaggevers dat haar opmerking verkeerd was begrepen. Ze zei dat de waterviering alleen zal plaatsvinden op de daadwerkelijke drie dagen van het festival (13-15 april), hoewel de rest van de maand Songkran-gerelateerde evenementen zullen plaatsvinden.

De commissie streeft ook naar een budget van 5,164 miljard baht om het “Soft Power” project van Thailand op elf dimensies te promoten, waaronder voedsel, festivals en toerisme.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!