Het weer in Thailand | koude ochtenden, onweersbuien en golven van meer dan 2 meter

PATTAYA:- Het Thaise meteorologisch instituut (TMD) heeft vandaag een weerwaarschuwing afgegeven voor 28 provincies in het koninkrijk, waaronder Bangkok, waarin wordt gewaarschuwd voor onweersbuien en koude tot ernstige koude omstandigheden in de bergen.

Het TMD voorspelde dat de noordelijke, bovenste centrale en noordoostelijke regio’s te maken krijgen met weersverstoringen als gevolg van westelijke windstromen, en dat in de zuidelijke regio naar verwachting golven van meer dan 2 meter hoog zullen zijn als gevolg van de verzwakkende noordoostelijke moesson.

Het hogedrukgebied dat Thailand en de Zuid-Chinese Zee domineert, verzwakt geleidelijk. Het blijft echter koude ochtenden naar het bovenste deel van het land brengen, wat de burgers ertoe aanzet om voor hun gezondheid te zorgen vanwege de veranderende omstandigheden.

Hoewel de noordoostelijke moesson die de Golf van Thailand en de zuidelijke regio bedekt, is verzwakt, veroorzaakt deze in deze periode nog steeds onweersbuien. De lagere Golf van Thailand ervaart golven van ongeveer 2 meter hoog in stormachtige gebieden, die op een afstand van de kust hoger kunnen zijn dan 2 meter.

Zeelieden in de Golf van Thailand en de Andaman Zee worden geadviseerd voorzichtig te zijn en stormachtige omstandigheden te vermijden. 

Olleke Bolleke, uw weerbeer in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!