De patrouilles door de bossen in het noorden van Thailand werpen hun vruchten af

CHIANG MAI:- Proactieve maatregelen om bosbranden in Chiang Mai en elders in het noorden te voorkomen hebben hun vruchten afgeworpen door het aantal hotspots dit jaar met 79% te verminderen, ze verklaarde de directeur van het regionaal bureau beschermde gebieden, Khun Kritsayam Kongsatree.

Het bureau heeft bosbrandbestrijdingspersoneel ingezet om door de bossen te patrouilleren, en dat deze maatregelen succesvol zijn gebleken. Hij zei dat er sinds 1 januari slechts 67 hotspots zijn ontdekt in de bossen van Chiang Mai en Lamphun, een daling van 79% ten opzichte van vorig jaar.

Het kantoor valt onder het departement van Nationale parken, afdeling flora & Fauna (DNPWP) en houdt toezicht op 19 bossen met een oppervlakte van 7,8 miljoen rai (1,25 miljoen hectare) in Chiang Mai en Lamphun.

De regering heeft het DNPWP opgedragen de inspanningen op te voeren om bosbranden te voorkomen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de verergering van de PM2,5-luchtvervuiling in het noorden.

Hij zei dat ambtenaren hebben ontdekt dat bladeren en takken in de bossen zijn opgedroogd in de aanloop naar het komende droge seizoen. Daarom zal zijn kantoor meer eenheden inzetten om gedurende twee maanden zo’n 300 plekken te patrouilleren om branden te voorkomen. De eenheden worden vanaf 15 februari ingezet.

Het bureau zal ook voorkomen dat lokale dorpsbewoners de bossen ingaan om eetwaren te verzamelen, vooral vuurmorieljes of paddenstoelen die op verbrand land opduiken, uit angst dat ze per ongeluk bosbranden zouden kunnen veroorzaken.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!