Gewelddadig incident tussen schoolgaande kinderen en gewapende tieners in de wijkgemeente Nongprue van Pattaya.

PATTAYA:- Een groep minderjarige Thaise tieners kwamen met hun ouders naar het politiebureau van Nongprue, nadat ze naar verluidt waren bedreigd met een vuurwapen door een andere groep tieners.

Volgens het proces-verbaal van de politie verklaarden twee minderjarigen dat er op de dag van het incident drie van hen op een motorfiets reden op weg naar huis. Twee oudere tieners, tussen 14 en 15 jaar oud, gekleed in een schooluniform en een andere in vrijetijdskleding, bedreigden het drietal echter met een vermeend vuurwapen, aldus de politie.

De minderjarigen konden zich melden bij hun ouders nadat ze veilig thuis konden komen. De politie heeft aangegeven, deze bedreiging hoog op te nemen en stelt een onderzoek in.

De twee minderjarigen voegden er verder aan toe dat ze naar verluidt geen eerder conflict hadden gehad met de oudere tieners, maar dat een andere groep vrienden mogelijk wrok koesterde tegen de andere tieners. Ondertussen konden camerabeelden het moment van het incident als bewijsmateriaal vastleggen.

Aanvankelijk beloofde de onderzoekspolitie van Nong Prue bewijsmateriaal te verzamelen en de daders op te sporen voor juridische behandeling. 

Het was onduidelijk of er een aanklacht zou worden ingediend voor de minderjarigen die op een motor reden, terwijl daarvoor een wettelijke leeftijd vereist is.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!