🎥 | De 72 ste verjaardag van de Koning van Thailand zal dit jaar met het nodigde spektakel gevierd worden 

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Marine bereidt momenteel een spectaculaire boot-processie voor, als onderdeel van een koninklijke Kathin-ceremonie in oktober voor de 72 verjaardag van de Koning op 28 juli.

De hoofdcommandant van de Thaise marine, admiraal Adoong Pan-iam, die tevens voorzitter is van de subcommissie die voorbereidingen treft voor de koninklijke botentocht, zat gisteren de eerste vergadering van de commissie voor.

Deze “Royal Barge Proccesion” zal de eerste dergelijke ceremonie zijn tijdens het bewind van Zijne Majesteit de Koning. Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin reizen op 27 oktober naar Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan voor de Royal Kathin-ceremonie.

De ceremonie zal één van de vele activiteiten zijn die worden gehouden ter gelegenheid van de 72e verjaardag van de koning, zei admiraal Adoong.

In totaal zullen 52 koninklijke schepen, verdeeld over vijf vlootformaties, deelnemen aan de komende processie, die zal plaatsvinden langs de Chao Phraya-rivier over een lengte van 1.200 meter en een breedte van 90 meter. Het aantal benodigde roeiers voor de gehele stoet bedraagt ​​2.200.

Het RTN heeft de voorbereidingen opgedeeld in zes delen. Het eerste deel omvat de rekrutering van de roeiers en de eerste repetities.

Zie hier de in 2012-gehouden Royal Barge Procesion:

De rekrutering van de roeiers begon op 3 januari j.l., terwijl de repetities plaatsvinden tussen 28 maart en 30 juli, nadat tussen 12 februari en 8 maart roeiinstructeurs waren opgeleid.

Het tweede betreft de reparatie van binnenschepen en de voorbereidingen van de haven, waarbij de Thonburi Naval Shipyard verantwoordelijk is voor de inspectie en reparatie van alle schepen, inclusief het hoofdschip, dat vervolgens wordt geïnspecteerd door de afdeling Schone Kunsten. Deze werkzaamheden moeten uiterlijk 15 april afgerond zijn.

Het derde deel bestaat uit kapitein Thongyoy Sangsinchai die vier liederen schrijft voor de boottocht, waarvan er één zal worden uitgevoerd tijdens de verjaardag van de koning. De andere drie worden gebruikt bij de ceremonie van de uitreiking van het koninklijk gewaad.

Het vierde deel gaat over de generale repetities voor de processie op de rivier. Er zijn 10 kleine repetities, twee grote met roeiers in volle uitrusting en een eindrepetitie. Het vijfde deel is de daadwerkelijke processie op 27 oktober naar de Wat Arun-tempel.

Het laatste deel omvat de evaluatie en samenvatting van het resultaat, evenals de terugkeer van de boten.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!