Zwitser jodelt van de pijn, na een aanval van een zwarte beer in Noord-Thailand 

CHIANG MAI:- De wachtmeester van het politiebureau van Chiang Dao ontving een melding van de Zwitserse stichting voor natuurbeheer, dat een vrijwilliger tijdens het voeren van een zwarte beer in een hok in Chiang Dao een arm verloren had.

De Zwitserse vrijwilliger, alleen geïdentificeerd als Herr Stefan, liep volgens de politie een ernstige verwonding op toen zijn rechteronderarm werd afgerukt terwijl hij een zwarte beer in een hok voerde.

De reddingsteams verklaarden dat het slachtoffer de zwarte beer zoals gewoonlijk aan het voeren was, maar toen hij zijn rechterarm in het hok bereikte, beet de zwarte beer woedend en scheurde zijn onderarm eraf.

Reddingsteams verleenden eerste hulp om het bloeden te stelpen en haalden zijn rechter onderarm uit de berenhok voordat ze hem met spoed naar het Chiang Dao Ziekenhuis brachten voor een onmiddellijke behandeling.

Aanvankelijk werd gemeld dat de zwarte beer sinds 1993 legaal werd gehouden bij de Chiang Dao Wildlife Foundation. Aanvankelijk stond de zwarte beer onder toezicht van het Pha Daeng National Park, Chiang Mai, voordat hij werd overgebracht naar het nieuwe natuurreservaat, aldus een functionarissen van de stichting.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!