Dames en “heren” opgelet! Keuringsdienst van Waren  in Thailand waarschuwt voor onveilige cosmetica die verboden stoffen bevatten

BANGKOK:- De Thaise Keuringsdienst van Waren, afgekort het FDA, heeft een verrassende onthulling gedaan over onveilige cosmetische producten die online en vervolgens op markten worden verkocht. Na vandaag monsters te hebben verzameld, vond de keuringsdienst verboden stoffen, waaronder hydrochinon, retinoïnezuur en steroïden, in vijf cosmetische artikelen uit een online winkel.

Deze bevindingen hebben aanleiding gegeven tot een dringende publieke aankondiging om consumenten te waarschuwen voor de potentiële gevaren van deze producten.

De online winkel, die met zijn Facebook-account Yanhee Cream sterk promoot als een echt product dat een eerlijke, acne-vrije huid belooft, was de focus van dit onderzoek. De producten in kwestie maken deel uit van een huidverzorgingsset die in verschillende verpakkingskleuren wordt geleverd en beweert acne, sproeten, melasma en donkere vlekken te behandelen. Bij nader onderzoek ontdekten de autoriteiten echter dat deze producten verboden stoffen bevatten.

De huidverzorgingssets, gepresenteerd in groene, gouden, roze, paarse en doorzichtige verpakkingen, misten de benodigde meldingsnummers, een verplichte vereiste voor legale verkoop in Thailand. Elke variant bleek zijn eigen reeks verboden ingrediënten te hebben, variërend van kwikverbindingen tot steroïden, hydrochinon en retinoïnezuur.

De ontdekking van deze schadelijke stoffen in populaire cosmetische producten is alarmerend voor zowel consumenten als toezichthouders. Kwik, een zwaar metaal, staat bekend om zijn toxische effecten op het zenuwstelsel en de huid.

Steroïden kunnen een groot aantal bijwerkingen veroorzaken, waaronder dunner worden van de huid, en het misbruik van hydrochinon en retinoïnezuur kan tot aanzienlijke huidirritatie of -beschadiging leiden. 

Het snelle optreden van de FDA bij het bekendmaken van de namen van deze gevaarlijke producten weerspiegelt hun inzet voor het beschermen van de gezondheid van de consument en het handhaven van strikte regelgeving in de schoonheidsindustrie.

Olleke Bolleke waarschuwt zijn lezers om voorzichtig te zijn en de producten die ze kopen goed in de gaten te houden, vooral als het gaat om de ingrediënten en goedkeuringsstatus. Het incident herinnert ons duidelijk aan de risico’s die gepaard gaan met ongereguleerd online winkelen voor schoonheidsproducten.

De Thaise FDA blijft cosmetische producten uit verschillende bronnen controleren en testen om de openbare veiligheid te garanderen en de verspreiding van schadelijke stoffen in huidverzorgingsartikelen te voorkomen. Vanaf nu blijft het absoluut noodzakelijk dat consumenten geïnformeerd en waakzaam blijven en zich wenden tot goedgekeurde en veilige producten voor hun huidverzorgingsbehoeften, zo las uw nieuwsbeer in de Thaise krant “KhaoSod”.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!