Phuket gaat de eerste watervliegtuigterminal van Thailand krijgen met als doel het eilandtoerisme te ontsluiten

PHUKET:- De verenigde luchthavens van Thailand, het AOT, heeft zich laten inspireren door de Malediven met plannen voor de eerste watervliegtuigterminal van Thailand op Phuket International Airport. Het AOT liet weten dat de nieuwe terminal zal voldoen aan de stijgende vraag naar kusttoerisme in eilandlanden zoals de Malediven.

Er wordt een studie uitgevoerd voor het project, dat tot doel heeft het toerisme van Phuket naar de lokale Andaman-eilanden en -stranden te stimuleren en tegelijkertijd de capaciteit van de luchthaven uit te breiden.

Het onderzoek, dat projectdetails en een milieueffectrapportage (MER) omvat, zal dit jaar worden afgerond. De aanbesteding voor de bouw van de terminal zal begin volgend jaar plaatsvinden.

“Dit zal de eerste watervliegtuigterminal in Thailand zijn, die het kusttoerisme zal uitbreiden”, aldus voorzitter van het AOT, Khun Visanu Prasattongosoth.

De provincie Phang-Nga en het eiland Samui in de Golf van Thailand zijn ook geschikte plekken voor watervliegtuigterminals vanwege hun populariteit bij toeristen, aldus  Visanu.

Hij voegde eraan toe dat de nieuwe watervliegtuigterminal meer toeristen zou kunnen aantrekken die de reis maken tussen Phuket en Golfresorts zoals Samui, Pattaya en Hua Hin.

Khun Kerati Kijmanawat, de president van het AOT, zei dat hij er vertrouwen in had dat het project positieve reacties zou krijgen onder luchtvaartmaatschappijen en toeristen, en voegde eraan toe dat verschillende luchtvaartmaatschappijen al contact hadden opgenomen met het bureau voor details over het project.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!