Het komend Chinees Nieuwjaar in Thailand zal 34 miljard baht aan uitgaven genereren, zo voorspelde het TAT

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, verwacht dat er dit Chinese Nieuwjaar meer dan 1 miljoen buitenlandse toeristen in het land zullen arriveren om dit festijn samen met ruim 2 miljoen lokale toeristen te vieren.

Volgens minister van Toerisme en Sport, Khun Sudawan Wangsuphakijkosol zou het komende Chinese Nieuwjaar, dat loopt van 8 tot 16 februari, ongeveer 195.825 toeristen uit China, Hong Kong en Taiwan moeten aantrekken. 

Dit aantal vertegenwoordigt een stijging van 137% vergeleken met het voorgaande jaar, wat een totaal inkomen opleverde van 11,40 miljard baht, 157% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Sudawan merkt op dat de positieve toeristische sfeer kan worden toegeschreven aan gunstige reisomstandigheden, het Thaise visumvrijstellingsbeleid en de toegenomen beschikbaarheid van vluchten.

Van de Chinese toeristen wordt verwacht dat de meerderheid, ongeveer 150.295 mensen, uit China zal komen, wat een stijging van 335% betekent ten opzichte van 2023. Taiwan zal naar verwachting 22.700 toeristen bijdragen, een daling van 6% ten opzichte van 2023, maar een stijging van 11% ten opzichte van 2019.

Sudawan schat dat de gemiddelde uitgaven per Chinese toerist op deze markten tijdens de Chinese Nieuwjaarsviering in 2024 58.236 baht per persoon per reis zullen bedragen, een stijging van 8% ten opzichte van 2023.

Het grootste deel van de uitgaven zal waarschijnlijk worden geconcentreerd in Bangkok, waar Chinese toeristen, vooral uit Hong Kong en Taiwan, de neiging hebben om in luxe hotels te verblijven. De bezettingsgraad van vijfsterrenhotels in Bangkok bereikt tijdens de festiviteiten vaak 90%.

De inkomsten uit binnenlands toerisme zullen naar verwachting 6 miljard baht bedragen, een stijging van 6%, aangedreven door een verwachte stijging van 10% van het aantal Thaise binnenlandse toeristen tot 2 miljoen.

De Chinese nieuwjaarsvakantie is een grote economische impuls voor Thailand, en ondersteunt de toeristische sector en genereert werkgelegenheid.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Eén gedachte over “Het komend Chinees Nieuwjaar in Thailand zal 34 miljard baht aan uitgaven genereren, zo voorspelde het TAT”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!