UPDATE | Misverstand over de werkelijke hoeveelheid Lithium die in Zuid-Thailand zou zijn gevonden 

BANGKOK:- Het Ministerie van Industrie en Mijnbouw heeft laten weten dat er een misverstand lijkt te bestaan ​​dat twee grote lithiumvoorraden in de provincie Phang-nga 14,8 miljoen ton lithium bevatten, waardoor Thailand de derde grootste bron van lithium ter wereld is, na Bolivia en Argentinië.

Het ministerie verduidelijkte dat lepidoliet, en niet lithium, feitelijk werd aangetroffen in de pegmatietgesteenten van de twee Ruangkiet- en E-thum-afzettingen. De lepidoliet bevat ongeveer 0,45% lithium, wat niet veel is, maar voldoende genoeg om commercieel potentieel te hebben voor het maken van lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/grote-lithiumvondst-in-zuid-thailand-belangrijk-voor-energietransitie/

Volgens Geologie.com is lepidoliet een zeldzaam, lithiumrijk mica-mineraal dat doorgaans roze, rood of paars van kleur is. Het is het meest voorkomende lithiumhoudende mineraal en dient als een klein erts voor lithiummetaal, waarbij soms rubidium en cesium als bijproducten worden geproduceerd.

Volgens het ministerie bestaat de mogelijkheid dat er in Thailand nog meer lithiumafzettingen worden gevonden als verdere exploratie wordt uitgevoerd. Momenteel zijn concessies voor de exploratie van lithium verleend op drie locaties in de provincie Phang-nga, en voor andere locaties in de provincies Ratchaburi en Yala zijn verschillende exploratievergunningsaanvragen in behandeling.

Het ministerie voegde eraan toe dat het de exploratie van lithium zal versnellen om het doel van de regering te ondersteunen om van Thailand het regionale knooppunt te maken voor de productie van lithium-ionbatterijen en elektrische voertuigen.

Ondertussen heeft professor dr. Jessada Denduangboripant van de Faculteit Wetenschappen van de Chulalongkorn Universiteit laten weten dat hij gelooft dat verslaggevers het door regeringswoordvoerder Radklao Inthawong Suwankiri gegeven lithiumafzettingscijfer van ongeveer 14,8 miljoen ton verkeerd hebben begrepen.

Hij zei dat dit cijfer de geschatte hoeveelheid pegmatietgesteente is die in de twee afzettingen wordt aangetroffen en die volgens hem 60.000 tot 70.000 ton lithium zou kunnen produceren.

Professor Jessada zei dat Thailand ver achterloopt op de leidende lithiumproducerende landen ter wereld

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!