Ondanks strenge waarschuwingen blijft het stiekem  verbranden van houtskool in Pattaya bestaan

PATTAYA:- Ondanks herhaalde waarschuwingen van de gemeente Pattaya blijven er berichten binnenkomen ​​over het clandestien verbranden van houtskool binnen de gemeenschap. Omwonenden hebben hun bezorgdheid geuit over de nadelige gevolgen van het daaruit voortvloeiende stof en rook voor hun gezondheid.

In reactie op deze klachten ondernamen de gemeentelijke autoriteiten in de wijkgemeente Nongprue een beslissende actie, met loco-burgemeester Wanchai Saen-ngam een ​​team van functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid en Milieu, die het genoemde gebied inspecteerde.

Tijdens de inspectie bleek dat er nog steeds sprake was van houtskoolverbranding. De autoriteiten gaven de daders onmiddellijk opdracht de verbranding te staken. Om het probleem te verhelpen, werd een graafmachine ingezet om alle zeven houtskoolverbrandingsputten in het bosrijke gebied te begraven.

Als eerste stap heeft de gemeente een tweede waarschuwing afgegeven waarin het ongeoorloofd stoken van houtskool uitdrukkelijk wordt verboden. Elke geconstateerde overtreding zal de autoriteiten ertoe aanzetten de landeigenaren op de hoogte te stellen voor onmiddellijke corrigerende maatregelen. 

Bovendien heeft de wijkgemeente Nongprue een verbod ingevoerd op het verbranden van afval en gras, met als doel de luchtvervuiling tegen te gaan. Overtreders die deze regels blijven overtreden, zullen met juridische gevolgen te maken krijgen.

Uit voorlopig onderzoek naar de bouw van de houtskoolputten bleek dat mensen van buiten het gebied naar het beboste dorp in Pattaya waren getrokken. Deze personen houden zich bezig met het inzamelen en verkopen van afgedankte spullen, wat bijdraagt ​​aan een aanzienlijke ophoping van afval.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Ondanks strenge waarschuwingen blijft het stiekem  verbranden van houtskool in Pattaya bestaan”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!