De ‘Sakura’ staat in volle bloei op de Phu Lom Lo-berg in Thailand

THAILAND:- De Phu Lom Lo, een berg die deel uitmaakt van het Phu Hin Rong Kla National Park, staat bekend om het jaarlijkse bloeiseizoen van de Thaise ‘Sakura’, plaatselijk aangeduid als ‘Nang Phaya Suer Kloeng.

De bloemen beginnen meestal eind december te bloeien en bereiken hun hoogtepunt in januari, waarbij ze de berg bedekken met roze bloesems.

De Phu Lom Lo, die drie provincies beslaat – Phetchabun, Phitsanulok en Loei – is een populaire toeristische bestemming tijdens het bloeiseizoen. Bezoekers kunnen naar de top van de berg wandelen om te genieten van het panoramische uitzicht op de bloemen. Er zijn ook verschillende paden die door het bos leiden, waar bezoekers andere wilde bloemen en dieren in het wild kunnen zien.

Hier zijn enkele tips voor een bezoek aan Phu Lom Lo:
De beste tijd om te bezoeken is tijdens het bloeiseizoen, meestal van eind december tot begin februari.
* De berg ligt op een hoogte van 1.664 meter boven zeeniveau, dus wees voorbereid op het koude weer.
* Er zijn verschillende paden die naar de top van de berg leiden. De meest populaire is de “Nang Phaya Suer Kloeng”-route, die ongeveer 2 kilometer lang is.
* Er zijn verschillende restaurants en winkels aan de voet van de berg.

Hoe bereikt u Phu Lom Lo:
Met de auto: De rit vanuit Bangkok duurt ongeveer 7 uur.
* Met de bus: Er zijn verschillende busmaatschappijen die vanuit Bangkok directe verbindingen naar Phu Lom Lo aanbieden.

* Met de trein: De trein van Bangkok naar Phetchabun duurt ongeveer 6 uur. Vanuit Phetchabun kun je een taxi of bus nemen naar Phu Lom Lo.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!