🎥 | Pattaya, Bangkok en Phuket zijn de meest populaire filmlocaties voor de internationale filmindustrie 

BANGKOK:- Het Ministerie van Toerisme heeft een kortingsprogramma gelanceerd waarmee internationale filmmakers tot 20% korting kunnen krijgen op uitgaven van meer dan 150 miljoen baht in het land.

Het programma, dat deze maand van start gaat, biedt 15% korting voor investeringen van 50 miljoen baht of meer. Andere prikkels zijn onder meer een bonus van 5% voor films die het Thaise toerisme en de Thaise cultuur promoten, 3% voor het in dienst nemen van belangrijk Thais personeel, 3% voor filmen in opkomende steden en 2% voor het gebruik van lokale postproductiediensten. 

Films met een budget van meer dan 150 miljoen baht komen in aanmerking voor een extra korting van 5%.

Het initiatief volgt op een succesvol jaar voor de Thaise filmsector, met 466 internationale producties uit 40 landen, die in 2023 ruim 6,6 miljard baht opbrachten. Dit betekent een stijging van bijna 2 miljard baht vergeleken met vorig jaar. Producties omvatten commercials, documentaires, tv-shows, speelfilms, muziekvideo’s, realityshows, series en drama’s.

De meeste inzendingen kwamen uit de Verenigde Staten, Hong Kong, China, Duitsland en Zuid-Korea, waarbij Bangkok en 57 andere provincies de favoriete filmlocaties waren. De meest populaire bestemmingen waren Bangkok, Chonburi (Pattaya), Samut Prakan, Pathum Thani en Phuket.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!