Thailand overweegt zwaardere straffen voor jeugdige delinquenten die ernstige misdaden begaan

BANGKOK:- De regering zal de voor- en nadelen afwegen van het verscherpen van de wettelijke straffen voor jeugdige delinquenten die ernstige misdaden begaan, zo kwam uit de mond van premier Srettha Thavisin.

Hij reageerde op oproepen tot strengere straffen voor minderjarige delinquenten na de brute moord op een vrouw van middelbare leeftijd in het Sa Kaeo-district van Aranyaprathet, naar verluidt uitgevoerd door vijf tieners van 13 tot 16 jaar.

De verdachten, die door een bewakingscamera werden betrapt terwijl ze het slachtoffer in Aranyaprathet aanvielen, gaven later toe dat ze vrouw hadden vermoord en haar lichaam in een vijver hadden gedumpt. Ze worden nu gearresteerd in verband met de moord op haar.

“De politie moet de resultaten van het onderzoek presenteren en het publiek vertellen wat er werkelijk is gebeurd. De Koninklijke Thaise Politie heeft de plicht om het vertrouwen van het publiek te herwinnen en harde actie te ondernemen tegen agenten die zich hebben misdragen”, aldus de premier.

In reactie op de oproep tot strengere straffen voor jeugdige overtreders die opzettelijk ernstige misdaden begaan, zei Srettha dat hij eerst de voor- en nadelen met de nationale politiechef zou bespreken.

Chaichana Detdacho, parlementslid van de Democratische Partij voor Nakhon Si Thammarat, heeft ook opgeroepen tot strengere straffen voor jeugdige delinquenten die dergelijke misdaden begaan.

In een Facebook-post stelde senator Wallop Tungkananurak voor om een ​​multidisciplinair panel op te zetten om het gedrag van jonge delinquenten te beoordelen. Als ze opzettelijk ernstige misdaden hebben gepleegd, zou het panel zwaardere straffen moeten aanbevelen, schreef hij.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!