De hoofdstad van Thailand komt met een strengere handhaving tegen overbeladen vrachtwagens

BANGKOK:- De politie van Bangkok krijgt nieuwe bevoegdheden om de wet tegen overbeladen vrachtwagens op te treden. Deze maatregel werd goedgekeurd door minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul en markeert een belangrijke verandering in de ministeriële regeling voor lokale snelwegfunctionarissen, zo maakte de woordvoerder van het ministerie, Khun Trisulee Trisaranakul, gisteren bekend.

Voorheen lag de verantwoordelijkheid voor de handhaving van de snelweg wet uit 1992, die voorzieningen voor overbeladen vrachtwagens omvat, uitsluitend bij de plaatselijke snelweg politie. 

In het grotere gebied van Bangkok viel deze taak onder de verantwoordelijkheid van functionarissen van de Bangkok Metropolitan Administration. De huidige verandering betekent dat MPB-functionarissen nu ook actie kunnen ondernemen, wat zou moeten leiden tot effectievere en alomvattende wetshandhaving, aldus Khun Trisulee.

De nieuwe verordening heeft tot doel de toenemende problemen in verband met overbeladen vrachtwagens in Bangkok aan te pakken. Dergelijke voertuigen veroorzaken vaak schade aan de wegen en brengen de openbare veiligheid in gevaar. 

Een opvallend voorbeeld vond plaats op 8 november vorig jaar, toen een vrachtwagen geladen met aarde van een bouwplaats betonplaten overstak bij de ingang van Sukhumvit Soi 64/1 in Phra Khanong. De platen bezweken onder het gewicht, waarbij twee motorrijders gewond raakten en ernstige verkeersvertragingen op Sukhumvit Road ontstonden.

Het onderzoek naar dit incident heeft de publieke aandacht getrokken, omdat verschillende partijen de verantwoordelijkheid van ambtenaren in twijfel trekken voor het controleren van de gewichtslimieten voor vrachtwagens, evenals de mogelijke betrokkenheid bij een omkopingsschandaal waarbij snelwegfunctionarissen betrokken zijn.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Eén gedachte over “De hoofdstad van Thailand komt met een strengere handhaving tegen overbeladen vrachtwagens”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!