De nationale parken van Thailand hebben seizoensluitingen voor dit jaar aangekondigd 

BANGKOK:- Het toeristisch bureau van Thailand, het TAT, heeft een advies uitgebracht aan binnenlandse en internationale reizigers over de seizoenssluiting van attracties in verschillende Thaise nationale parken. 

De nationale parken raad, dat opereert onder het departement van nationale parken, afdeling fauna & flora, afgekort het DNP, heeft opdracht gegeven tot de jaarlijkse sluiting voor 2024, wat gevolgen heeft voor 134 van de 156 nationale parken van het land.

Deze routinematige praktijk maakt deel uit van de inspanningen van Thailand om zijn natuurlijke erfgoed duurzaam te beheren. Sluitingen variëren per nationaal park en zijn voornamelijk te wijten aan weersomstandigheden, vooral tijdens regenachtige maanden. Deze sluitingen zijn belangrijk om de veiligheid van bezoekers te garanderen en ecologisch herstel mogelijk te maken.

Tot de 156 nationale parken van Thailand behoort onder meer het Jedkod-Pongkonsao Natuurstudie- en Ecotoerismecentrum in Saraburi, dat binnenkort wordt geopend. 

Een gedetailleerde tabel met de sluitingsperioden 2024-2025 voor attracties in deze nationale parken, onderverdeeld op basis van hun locaties in de respectieve regionale kantoren voor beschermde gebieden, is verstrekt door de DNP en is ter referentie beschikbaar.

Bezoekers wordt geadviseerd om zich vóór hun bezoek vertrouwd te maken met de regels en voorschriften van elk nationaal park. 

Voor meer informatie en reserveringen kunnen reizigers contact opnemen met het Nationaal Parkkantoor: Tel: +66 (0) 2562 0760 – 3 of +66 (0) 2561 0777 ext. 1743, 1744. 

Meer informatie is ook te vinden op de officiële DNP-website en de Facebook-pagina van de National Parks of Thailand.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!