🎥 | Enorme explosie treft een vuurwerkfabriek in Suphanburi, alle 23 arbeiders komen om het leven

SUPHANBURI:- Alle 23 arbeiders in een vuurwerkfabriek in de provincie Suphanburi zijn vqnmiddag omgekomen bij een dodelijke explosie, aldus de lokale autoriteiten. De politie en lokale functionarissen zeiden dat het ongeval om 15.30 uur gebeurde in de fabriek in Ban Khoi Ngam of het dorp Moo 3 in Tambon Sala Khao in het hoofddistrict van Suphanburi.

De autoriteiten denken dat de 23 arbeiders bezig waren met het in elkaar zetten van het vuurwerk toen er plotseling een explosie plaatsvond, waarbij de fabriek met de grond gelijk werd gemaakt en iedereen om het leven kwam.

Lokale dorpelingen zeiden dat er normaal gesproken ongeveer 30 mensen in de fabriek werkten, maar woensdag werd aangenomen dat er 23 arbeiders binnen waren.

Reddingswerkers vertelde dat door de impact van de explosie  de lichamen van de medewerkers totaal uiteengereten werden en dat lichaamsdelen op ongeveer 50 meter afstand en zelfs in de rijstvelden terecht kwamen. Het zou uiterst moeilijk zijn om de slachtoffers te identificeren.

Het ongeval werd onmiddellijk gemeld aan premier Srettha Thavisin, die voor één symposium op weg was naar Davos, Zwitserland.

De premier betuigde zijn medeleven aan de families van de slachtoffers en zei geschokt te zijn door het hoge aantal dodelijke slachtoffers.

Hij gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken de opdracht ervoor te zorgen dat de gewonden een goede behandeling kregen. De gouverneur van Suphan Buri rapporteerde later aan minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul dat er tot nu toe geen overlevende uit de fabriek was gemeld.

Srettha droeg het ministerie van Binnenlandse Zaken ook op om hem elk uur op de hoogte te houden van de tragedie.

Khun Traisulee Traisoranakul, secretaris van Anutin, zei dat de gouverneur van Suphanburi het dodelijke ongeval aan de minister van Binnenlandse Zaken had gemeld.

Traisulee zei dat Anutin ervan op de hoogte was gebracht dat de fabriek ver van de lokale gemeenschap lag. De fabriek had op 24 augustus vorig jaar haar jaarlicentie ontvangen.

Traisulee zei dat Suphanburi-functionarissen en mensen van bezorgde overheidsinstanties de oorzaak van de explosie aan het onderzoeken waren.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!